شنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۷
کد مطلب : 22400

منابع ارزی خودمان را در اوج تحریم‌ها آتش زدیم

قم نيوز : قم نیوز: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از پایین بودن میزان بهره‌وری در کشور گفت: در اوج تحریم‌ها و محدودیت‌های ارزی، منابع ارزی خودمان را آتش زدیم که اگر مصیبتش را بخوانم همه گریه می‌کنند.
منابع ارزی خودمان را در اوج تحریم‌ها آتش زدیم
به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی‌فرد این سخن را شامگاه جمعه در همایش سراسری مسئولان و کار‌شناسان قرآنی ادارات کل تبلیغات اسلامی سراسر کشور که در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد، گفت: در برنامه ۵ ساله دیده بودیم که ۳۰ درصد از منابع لازم برای رسیدن به اقتصاد پویا و رشد ۸ درصد از محل بهره‌وری تأمین شود، این در حالی است که در بعضی از کشور‌ها ۷۰ درصد منابع را از بهره وری تأمین می‌کنند.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد بهره‌وری فقط با یک اراده در ایران تحقق می‌یابد ولی اراده آن نیست، اظهار کرد: در اوج تحریم‌ها و محدودیت‌های ارزی، منابع ارزی خودمان را آتش زدیم که اگر مصیبتش را بخوانم همه شما گریه می‌کنید.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به مسئولان و کار‌شناسان دارالقر‌آن‌های سراسر کشور گفت: شما به ما نگاه نکنید، به قرآن نگاه کنید که چگونه اسراف و تبذیر را ریشه معضلات می‌داند. اسراف کنندگان مساوی با برادران شیطان هستند. شما به این فکر کنید و هر قدر می‌توانید بهره‌وری را در سازمان ارتقا ببخشید و گزارش بدهید.

رشد منابع یکی از عوامل ناکارآمدی کشور

وی تصریح کرد: بیش از آنکه نگاهمان معطوف به ارتقای بهره وری باشد، معطوف به افزایش سطح منابع است. این یکی از مهم‌ترین عوامل ناکارآمدی کشور و کلیدی‌ترین مصایب ماست که گره توفیق را در رشد منابع می‌بینیم. در صورتی که شما با رشد منابع به افزایش تولید قابل قبول دست پیدا نمی‌کنید بلکه با مدیریت منابع و استفاده صحیح از منابع است که می‌توان به تولید خدمات و کالای بهتر دست یافت.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه راه حرکت در ارتقای بهره وری است نه در رشد منابع، به ذکر مثالی در این مورد پرداخت و اظهار کرد: آنجا که برای یک گیاه یا درخت متناسب با نیازش منابع آبی را تامین کنید رشد آن به مراتب بیشتر از جایی است که بیش از حد نیاز، آب در اختیارش قرار می‌گیرد. مدیریت درست منابع آب علاوه بر اینکه به افزایش تولید کمک می‌کند کیفیت را ارتقا می‌بخشد.

وی ادامه داد: یکی از دلایل ناکارآمدی دستگاه‌های اجرایی در کشور همین منابع و نیروهای انسانی متراکم است که متناسب با وظیفه سازمانی نیست.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به مسئولان دارالقرآن الکریم توصیه کرد که هر قدر می‌توانند به ارتقای بهره وری و افزایش کارآمدی و استفاده بهتر از منابع فکر کنند.

فعالیت‌هایی که جایگاه ایران را ارتقا می‌بخشد

وی در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از تلاش‌های سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: در گزارش کوتاهی که رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ارائه کرده با مجموعه‌ای از اهداف بلند و گام‌های موثر در عرصه نشر معارف و تلاش برای حضور قرآن کریم در زندگی انسان‌ها روبرو بودیم که باید از این تلاش‌ها تشکر و تقدیر فراوان داشت.

حجت الاسلام ابوترابی تأکید کرد: اینکه حدود ۴۰۰ هزار نفر سالانه برای آموزش معارف و مفاهیم و قرائت قرآن و حوزه‌های مرتبط با این کتاب حیاتبخش حضور پیدا می‌کنند و آموزش می‌بینند کار بسیار ارزشمند و تعیین کننده در تحکیم مبانی دینی و اعتلای فرهنگ قرآن کریم است.

وی تلاش برای ساماندهی حدود ۶ هزار تشکل قرآنی مردمی در سراسر کشور، همت برای گسترش این تشکل‌ها و ارتقای کارایی آنها را اقدامی شایسته دانست که باید از این ظرفیت مهم استفاده شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رسالت صیانت از متن قرآن کریم، تلاش برای صدور بیش از ۸ هزار مجوز نشر این کتاب آسمانی با بالا‌ترین دقت و پاسداری از کتاب وحی یک رسالت مهم نظام و مسئولیت خطیر مدیران فرهنگی کشور است که به دست شما بزرگواران سپرده شده که بدون تردید جایگاه ایران را در دنیا ارتقا می‌بخشد.

وی خطاب به مسئولان و کار‌شناسان قرآنی گفت: اینکه خداوند به شما توفیق داده که در این عرصه تلاش کنید و به بالا‌ترین نعمت خدای سبحان خدمت داشته باشید، یک سعادت بزرگ و افتخار کم نظیر و نایاب است. امیدوارم با اراده استوار و انگیزه کامل و با دانش و تجارب به دست آمده، این مسئولیت و رسالت خطیر را به شایستگی سامان دهید و در عرصه عمل محقق سازید.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: حیات جامعه بشری و دنیای اسلام به حضور قرآن در متن زندگی آنان است و اگر قرآن کریم در زندگی فردی و اجتماعی و خانوادگی ما حضور یافت و سبک زندگی و مدیریت ما و شالوده نظام سیاسی ما از آموزه‌های این کتاب الهی بهره‌مند شد قطعا به تمام نعمت‌ها و بالا‌ترین نعمت دست خواهیم یافت.

تمسک واقعی به قرآن‌‌ همان نشر فرهنگ اهل بیت(ع) است

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با قرائت حدیث ثقلین تصریح کرد: اگر امت اسلام به قرآن کریم چنگ بزنند و به معنای واقعی کلمه به او متمسک شوند قطعا به عترت هم متمسک شده‌اند.

وی با بیان اینکه تمسک واقعی به قرآن کریم ما را متمسک به حبل عترت خواهد کرد افزود:‌‌ همان طور که تمسک واقعی به ریسمان ولایت مساوی با تمسک به قرآن کریم است وقتی دو گوهر گرانبها از هم انفکاک ناپذیرند، به هر کدام از آن‌ها تمسک پیدا کنید به دیگری هم تمسک یافته‌اید.

ابوترابی‌فرد با ذکر این نکته که قرآن کریم حقیقت ولایت و رسالت است، گفت: قرآن کریم کتاب تدوین است و وجود مقدس پیامبر اکرم و امام (علیه السلام) کتاب ناطق است، یعنی وجود مقدس معصوم‌‌ همان وجود خارجی قرآن است.

وی اظهار کرد: بعضی از علما فرمودند که قرآن کریم توصیف پیامبر اکرم و انسان کامل است. انسان کامل اگر در کتاب تدوین بخواهد حضور پیدا کند قرآن کریم تحقق خواد یافت از این رو تمسک واقعی به قرآن و نشر معارف قرآن کریم، نشر فرهنگ اهل بیت پیامبر(ص) است و شما با این کار بزرگ در هر دو عرصه تلاش می‌کنید.

با ایجاد دولت اسلامی فاصله داریم

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به تشریح بایسته‌های فعالیت در حوزه قرآن پرداخت و تاکید کرد: تلاش کنید در نظام اسلامی به معنای عام و در حوزه‌های فرهنگی به ویژه در حوزه نشر معارف قرآن کریم و در حوزه‌های اعتقادی و اخلاقی و رفتاری با آموزه‌های قرآن در سطح بالاتری هماهنگ باشید.

به گفته ابوترابی‌فرد، کسانی که وارد دارالقرآن الکریم می‌شوند قبل از اینکه آموزش معارف قرآن را از زبان ما شاهد باشند در سلوک، اخلاق، رفتار و مدیریت ما، فرهنگ قرآن را مشاهده کنند.

وی تحقق این ویژگی را در همه حوزه‌های کاری مهم دانست و افزود: اینکه مقام معظم رهبری می‌فرمایند با دولت اسلامی فاصله داریم، دولت اسلامی را دولتی می‌دانند که مظهر آموزه‌های اسلام باشد و مدیران و مسئولان در عقیده، رفتار و تدبیر نماد دین باشند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به مسئولان دارالقرآن الکریم گفت: شما دولت اسلامی را در دارالقرآن الکریم احیا کنید. دارالقرآن به آموزه‌های قرآن متخلق باشد. زبان، دیدگان، دل‌ها، عقاید، مدیریت و نحوه تعامل ما با مخاطبان در مسیر بالا‌ترین انطباق با آموزه‌های دین پیش برود و این مسئولیت بزرگی است. آنچه زمینه نشر واقعی دین و قرآن را فراهم می‌کند این کار خطیر است.

تشکیل دولت اسلامی در زندان‌های رژیم بعث

وی با بیان بخشی از فعالیت‌های قرآنی برادر شهیدش در اردوگاه عراقی‌ها تصریح کرد: مرحوم ابوترابی‌فرد هنگامی که در اسارت رژیم بعث بود با حرکت پرشتاب و ملموس حتی برای عراقی‌ها و نمایندان صلیب سرخ در مسیر افزایش نورانیت قرآن پیش می‌رفته است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد افزود: این است که نماینده صلیب سرخ اظهار داشته که در اردوگاه‌های عراق یک دولت اسلامی تشکیل شده که فقط پرچم ایران را ندارد. دشمن این اعتراف را می‌کند چرا ما از محیط خودمان ارزیابی مثبت نداریم؟ ما می‌توانیم در موقعیتی قرار بگیریم حتی دشمن ما به این اظهارنظر اعتراف داشته باشد.

وی تأکید کرد: تا زمانی که به نور قرآنی نورانی نشویم نمی‌توانیم محیط را به نور قرآن منور کنیم. کسی که تحت ولایت خدای متعال قرار گرفت و خدا ولی او شد و مدیریت او را در دست گرفت و تقدیر او به دست مدبر عالم هستی انجام شد این انسان از ظلمات به سوی نور می‌رود و هر روز نورانی‌تر می‌شود تا به نور مطلق مبدل می‌شود.

نایب رئیس مجلس اضافه کرد: در تبدیل دارالقرآن به یک نماد برجسته‌ای از عقیده، اخلاق و رفتار قرآنی پیشرو باشید. خانه فاطمه زهرا چه خانه‌ای بود، چه نورانیتی داشت و چقدر قرآن در این خانه حضور یافته که حتی فضه به یک شخصیت بی‌نظیر قرآنی تبدیل شده بود. اگر این خانم جز در خانه حضرت زهرا بود به این مقام می‌رسید؟

مهم‌ترین چالش فراروی کشور مدیریت بازاویه از دانش و علم است

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مهم‌ترین چالش فراروی کشور را در همه حوزه ‌های مدیریتی، مدیریت بازاویه از دانش و علم دانست و گفت: ریشه مشکلات ما آن است که مدیریت همراه با دانش و علم آنهم نه مراتب پایین علم بلکه با مرزهای علم فاصله داشته باشد.

وی گفت: قرآن کریم ما را با این حقیقت فراخوانده و اگر بگوییم یکی از دو یا سه پیام مهم و کلیدی قرآن آن است که حیات علمی را برای بشر تاکید می‌کند سخن حقی است. شاید بتوان گفت این پیام اول قرآن باشد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد بر لزوم اعتلای سطح دانش در مدیریت کشور تأکید کرد و گفت: باید مدیریت دانش بنیان، کشور را اداره کند نه مدیریت سنتی و مدیریت مبتنی بر تجارب محدود و سلایق.

وی به مسئولان و فعالان قرآنی توصیه کرد که سطح دانش و علم را در حوزه مدیریت ارتفا ببخشند و از اهل علم و دانش در این عرصه استفاده کنند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این نشست‌ها و استفاده از صاحبنظران هوشمند در مدیریت کشور و توجه به مباحث آن‌ها خیلی می‌تواند در ارتقای سطح مدیریتی مبتنی بر دانش موثر واقع شود.

نگاه ویژه مجلس به بودجه قرآنی

وی ضمن تائید اظهارات مسئول دارالقرآن الکریم استان مرکزی که از توزیع ناعادلانه اعتبارات قرآنی و نبود نظارت کافی بر برنامه‌ها و طرح‌های قرآنی انتقاد کرده بود اظهار کرد: تمام نکاتی که اشاره شد نکات درستی است که باید برای رفع این مشکلات و تحقق ایده‌های صحیح قدم‌هایی برداشت.

ابوترابی‌فرد گفت: نگاه ما به حوزه قرآن کریم و معارف قرآن در بودجه، نگاه ویژه‌ای بوده و نگاه بنده آن است که با همه محدودیت‌های منابع مالی کشور، در حوزه فرهنگ که حوزه معارف قرآن کریم در خط مقدم آن قرار دارد باید با یک نظارت و ارزیابی دقیق از عملکرد و کارکرد نهادهای دولتی و مردمی، منابع واقعی آن‌ها را در حدی که نیاز دارند تامین کرد.

وی افزود: این کار قابل انجام است و شاید اگر درست عمل کنیم منابع فعلی کاهش هم پیدا کند، یا منابع بعضی از حوزه‌ها افزایش یابد و رشد متناسب با کارایی داشته باشد.

نظام بودجه‌ریزی منفعل است

وی با بیان اینکه در نظام بودجه ریزی، تخصیص منابع بر اساس عملکرد نیست، افزود: اگر به حوزه فرهنگ این گونه نگاه شود و همه منابع مورد نیاز واقعی در هر حدی که باید، تامین شود، با تحول جدی روبرو می‌شویم.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه حرکت ما در برابر بودجه دستگاه‌ها حرکت انفعالی است و بر اساس ارزیابی دقیق کار‌شناسی نیست، اظهار کرد: امیدوارم در نظام بودجه ریزی شاهد تحول باشیم؛ هر چند حرفش را می‌زنیم ولی اتفاق نمی‌افتد.

انتهای پیام/126
https://qomnews.ir/vdchvkni.23nivdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما