پنجشنبه ۶ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 72622
منبع : خبرگزاری ايرنا
رئیس سازمان نظام مهندسی قم:

نمای رومی ایمنی ساختمان و ساکنان را در زلزله به خطرمی اندازد

قم نيوز : رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم گفت:نمای رومی باتوجه به حجم سازه ای که بر ساختمان تحمیل می کند، ایمنی آن و ساکنان را هنگام زلزله به خطر می اندازد.
نمای رومی ایمنی ساختمان و ساکنان را در زلزله به خطرمی اندازد
نمای رومی ایمنی ساختمان و ساکنان را در زلزله به خطرمی اندازد
به گزارش قم نیوز امین مقومی افزود: شهروندان در ساخت ساختمان باید بیش از این که به تزیینات خانه بپردازند، نسبت به ایمنی آن توجه ویژه داشته باشند.

وی اضافه کرد: مواردی از جمله اتصال دیوارها و اجزایی که سازه ای نیستند با ستون ها در ساختمان بسیار مهم است و عدم رعایت مسائل ایمنی می تواند آسیب زا باشد.

وی با بیان این که نمای رومی در زلزله خطرساز است، گفت: البته با فرهنگ سازی صورت گرفته، اقبال عمومی به نمای رومی در این استان کاهش یافته است.

مقومی افزود: زمانی که زلزله ای رخ می دهد، قرار نیست ساختمان آسیب نبیند، بلکه تمام تلاش ما برای افزایش تاب آوری آن است که این مساله با آگاهی مردم از اقدامات صحیح قابل تحقق می باشد.

وی بیان کرد: ساخت و ساز سه حلقه شامل اجرا، طراحی و نظارت دارد که 2 حلقه طراحی و نظارت در قم به صورت کامل وجود دارد، ولی در حوزه اجرا با مشکلاتی مواجه هستیم.

وی افزود: وجود افرادی که سازنده ذی صلاح نمی باشند و پروانه اشتغال نیز ندارند، مشکل قم در حوزه ساخت و ساز است که می تواند باعث آسیب هایی شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم ادامه داد: از سوی دیگر برخی دستگاه ها نیز در حل این مساله همراهی خوبی ندارند و از این نظر دلایلی برای خود دارند.

وی گفت: زمانی که سازنده ذی صلاح نباشد و پروانه اشتغال نداشته باشد، پاسخگویی به بهره بردار پیش نمی آید و شرکت های بیمه ای نیز خدمات نخواهند داد.

وی در عین حال افزود: با توجه به اطلاع رسانی صورت گرفته این مطلب برای مردم استان قم کاملا قابل لمس است که باید برای استحکام بنا هزینه های کافی صورت گیرد.

مقومی تصریح کرد:با وجود تلاش های صورت گرفته برای فرهنگ سازی، همچنان از اجرای کامل مقررات ملی ساختمان فاصله داریم، به ویژه در حوزه انرژی باید اقدام جدی صورت گیرد.

وی افزود: نمای ساختمان، معماری، ریزه بندی های داخلی و اجزای غیرسازه ای ساختمان ها از دیگر نکاتی است که درساخت ساختمان ها باید مورد توجه مالکان قرار گیرد و تغییراتی که درساختمان ها صورت می گیرد، باید با هماهنگی مهندسان ناظر باشد.

وی همچنین گفت: فناوری های جدیدی که ایمنی ساختمان ها را برابر زلزله افزایش می دهد، وارد استان قم شده است، ولی استقبال کم است و پذیرش آن با کندی پیش می رود.

مقومی با تاکید بر فرهنگ سازی در استفاده از فناوری های جدید، افزود: بخشی از فناوری های نوینی که وارد قم شده، از نظر سازه ای سبک و مشخصات فنی قابل قبولی دارد که این ویژگی ها موجب افزایش تاب آوری ساختمان ها در برابر زلزله می شود.

بیش از پنج هزار و 200 مهندس در هفت رشته نظام مهندسی عضو سازمان سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم هستند.

پنجم دی ماه همزمان با سالروز زلزله بم، «روز ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی» نامگذاری شده است.

انتهای پیام/ 110
https://qomnews.ir/vdcirqay.t1arr2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما