يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۰۵
کد مطلب : 85189
منبع : خبرگزاری مهر
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم:

برنامه جهانی «قم شهر بدون دخانیات» فرصتی برای کنترل بیماری‌ها است

قم نيوز : معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اجرای طرح جهانی شهر بدون دخانیات در قم و مشهد، گفت: اجرای این طرح فرصت خوبی را برای کنترل بیماری‌های گوناگون با منشأ دخانیات است.
برنامه جهانی «قم شهر بدون دخانیات» فرصتی برای کنترل بیماری‌ها است
برنامه جهانی «قم شهر بدون دخانیات» فرصتی برای کنترل بیماری‌ها است
به گزارش قم نیوز سیامک محبی در دهمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان قم که در تالار امام رضا (ع) فرمانداری قم برگزار شد، اظهار داشت: به تازگی سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک سازمان بین المللی و دارای رویکرد غیر سیاسی پیشنهاد تبدیل دو شهر مذهبی قم و مشهد به عنوان شهر بدون دخانیات را مطرح کرده است‌.

وی بیان داشت: این طرح تاکنون در دو شهر دیگر مذهبی جهان از جمله مکه و مدینه اجرا شده و عربستان برای دو سال جایزه شهر بدون دخانیات را دریافت نموده‌است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین با یادآوری اینکه ۱۸۰ کشور عضو معاهده شهر بدون دخانیات هستند، افزود: هر یکی از اعضای آن به مدت ۲ سال می‌توانند این طرح را اجرا کنند، از این رو ۳۶۰ سال زمان نیاز است تا نوبت به یک کشور عضو برسد.

وی افزود: خوشبختانه اقبال به ایران رو کرد، و این طرح از تابستان سال گذشته با آمدن نمایندگان سازمان بهداشت جهانی به این استان و برگزاری جلسه‌های حمایت طلبی با تولیت‌های آستان مقدس حضرت معصومه و مسجد جمکران و همچنین مقام‌های حوزوی آغاز شد.

محبی اضافه کرد: برای قم ۷۰ شاخص در نظر گرفته شده که این شهر به شهر بدون دخانیات تبدیل شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین گفت: موقعیت خاص و راهبردی قم به لحاظ وجود مکان‌های مقدس و حوزه‌های علمیه باعث شده تا این طرح ابتدا به صورت آزمایشی در این شهر و در اطراف و محیط پیرامونی حرم کریمه اهل بیت و جمکران اجرا شود.

وی تصریح کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته نمایندگان سازمان بهداشت جهانی مردادماه سال ۹۹ به قم سفر می‌کنند و در صورت مشاهده شاخص‌های مورد نظر در قم، این شهر در کنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات که مهرماه سال آینده در هلند برگزار می‌شود، به عنوان شهر بدون دخانیات معرفی خواهد شد.

رئیس مرکز بهداشت قم با یادآوری اینکه تبدیل شدن به شهر بدون دخانیات به معنای مصرف نکردن دخانیات به طور کامل نیست، یادآور شد: اگر فقط ۳۰ درصد شاخص‌های تعیین شده احراز شود، کافی است البته ما در حد توان و بضاعت خود برای به صفر رساندن مصرف دخانیات در قم تلاش خواهیم کرد ولی بدون تردید کار دشواری است.

وی همکاری همه دستگاه اجرایی و نهادهای گوناگون را برای اجرای این طرح ضروری دانست و گفت: حوزه بهداشت و درمان تنها ۲۵ درصد سهم تأمین مایحتاج بهداشتی جامعه را بر عهده دارد و بقیه جز وظایف سایر مجموعه‌ها و دستگاه‌ها است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین تشکیل یک دبیرخانه ستادی به ریاست استاندار را از نیازهای این طرح عنوان کرد و افزود: همه دستگاه‌ها باید در این زمینه کمک‌های لازم را داشته باشند.

محبی گفت: بر اساس آمار و اطلاعات سال ۹۷ و همچنین اطلاعاتی که در طول یکی دو ماه اخیر جمع آوری شده، فرهنگ و شیوه مصرف مواد مخدر در قم تغییر پیدا کرده است.

وی گفت: در حالی که در تا کمتر دو دهه پیش مصرف قلیان اقدامی نامطلوب به شمار می‌آید، ولی هم اکنون قبح آن از بین رفته و حتی در بین بانوان نیز شیوع قابل توجهی دارد. نرخ استعمال دخانیات در قم ۱۴.۲ درصد است، که ۹.۸ درصد آن را بانوان، جوانان و نوجوانان تشکیل می‌دهند.

محبی با بیان اینکه ۷۶ درصد جامعه در معرض استنشاق دود دست دوم سیگار قرار دارند، گفت: طبق نظر سنجی انجام شده از گروهی از نوجوانان استان ۵۶ درصد از آنها حداقل یک بار مصرف دخانیات را تجربه کردند.

وی با بیان اینکه هر گونه اقدام برای مبارزه با دخانیات باید از مناطق حاشیه‌ای شهر قم صورت گیرد، بیان کرد: ۳۶ درصد از زنان ساکن در حاشیه شهر قم دخانیات مصرف می‌کنند.
انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdcao6na.49nma15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما