پنجشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۴
کد مطلب : 29809
قم‌نیوز گزارش می‌دهد:

پیامبر(ص) جایگاه و مقام زن را بالا برد/ حضرت زهرا(س)؛ برترین زن

قم نيوز : قم‌نیوز: پیامبر(ص) در روزگارى كه زن ارزش و اعتبارى نداشت، مقام زن را تا سطح يك انسان مستقل و داراى حقوق و شخصيت بالا برده، توصيه مى فرمود كه مقتضيات فطرت زن رعايت شود.
پیامبر(ص) جایگاه و مقام زن را بالا برد/ حضرت زهرا(س)؛ برترین زن
به گزارش قم‌نیوز، پيامبر (ص) نسبت به زن احترام خاصى قايل بود و مرتباً درباره محبت و مهربانى و مداراى با آنها سفارش مى كرد، به زنان سلام مى كرد و مكرر مى فرمود:
"من از دنياى شما سه چيز را دوست مى دارم و آن سه
چيز عبارت اند از: عطر، زن و نماز كه روشنى چشم من است."

ناگفته پيدا است كه اين سخن پيامبر (ص) به خاطر شهوت و غريزه جنسى نبود، بلكه آن حضرت با ايراد چنين سخنانى مى خواست زنان را كه در نظر اعراب، موجودى بى ارزش و در حد يك حيوان بودند، بزرگ جلوه دهد. بدين جهت، زن را در رديف نماز كه امرى عبادى و مقدس است، قرار داد و با اين تعبير، زن را به بالاترين مقام ترقى داد.  
پیامبر(ص) در روزگارى كه زن ارزش و اعتبارى نداشت، مقام زن را تا سطح يك انسان مستقل و داراى حقوق و شخصيت بالا برده، توصيه مى فرمود كه مقتضيات فطرت زن رعايت شود.

رسول خدا (ص) زن را تشبيه به استخوان خميده دنده ها مى كرد و مى فرمود:"
زن شبيه استخوان خميده دنده هاست و در همان وضعى كه هست، سودمند است. اگر بخواهند آن را راست كنند، مى شكند و ضايع مى‌شود."

اين بدان معناست كه خلقت زنان را نمى توان تغيير داد و كارى كه از عهده مردان بر مى آيد و در صلاحيت آنان است، هيچ گاه از عهده زنان بر نمى آيد.

حضرت زهرا(س)؛ انسانی کامل

در این میان با عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان قم در مورد شخصیت برترین زن آسمانی حضرت زهرا(س) گفت و گو کردیم.

حجت الاسلام محمدرضا ضمیری در مورد شخصیت نورانی حضرت زهرا(س)، اظهار‌ داشت: اولین خصلت و ویژگی که برای این بانو ذکر شده است سیده النساء العالمین
است، یعنی حضرت زهرا(س) برترین زن از جهت الگوی شخصیتی و ارزش های اخلاقی و معنوی و در یک کلام انسان کامل است.

وی بابیان اینکه اگر کسی می خواهد به دنبال یک انسان کامل بگردد که از همه ابعاد زندگی بتواند الگو و سرمنشا برای جامعه باشد باید وجود حضرت زهرا(س) را مورد جستجو قرار‌ دهد.

حضرت زهرا(س) الگویی برای زنان و مردان

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان قم به صفات عام حضرت زهرا(س) اشاره‌کرد و گفت: صفات عام این بانوی بزرگوار فراتر از صنف زنانه و مردانه بودن، می‌تواند شاخص و الگوی رفتاری و بینشی و حرکتی و عاطفی برای تمام مردان و زنان عالم قرار گیرد.

به گفته ضمیری علم، تقوا، عبادت، هجرت، جهاد، غفاف و... این بعد شخصیتی
حضرت زهرا(س) بعد فرا زن بودن ایشان است و یک الگو برای زنان و مردان است و شاخصه های عمده ای که می توانند هم زنان هم مردان از آن الگو گیرند.

وی بیان‌کرد: علم و دانش حضرت زهرا (ع) زبان زد خاص و عام بود ایشان برای نشر آن تلاش می‌کردند برای حضرت زهرا(س) فراگیری علم مطرح نبوده بلکه ترویج علم مطرح بوده‌است.

حضرت زهرا(س)، حضور در عرصه های سیاسی-اجتماعی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان قم خاطرنشان‌کرد: شاخصه پاکی و پاکدامنی گرایش به معنویت، تطهیر معنوی جسمی و روحی در وجود حضرت زهرا(س) موج می‌زد.

ضمیری بابیان اینکه حضرت زهرا(س) توجه به اجتماع، جامعه و سیاست داشتند، تصریح‌کرد: حضرت زهرا(س) از ابعاد سیاسی-اجتماعی غفلت نداشتند افراد را می‌شناختند، می‌دانستند چگونه و کجا وارد عرصه اجتماعی و سیاست بشوند و چه موضع گیری هایی باید داشته باشند که این ها همه دفاع از ولایت است که هم زنان هم مردان می توانند از آن الگو بپذیرند.

انتهای پیام/
https://qomnews.ir/vdchw6ni.23nwvdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما