در دومین روز از اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در قم که با حضور نمایندگان از سراسر کشور در حال برگزاری است، شماری از اعضای این مجلس به بیان دیدگاههای خود در زمینههای مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی پرداختند.
گزارشی از دومین روز اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در قم
خبرگزاری ايرنا , 16 ارديبهشت 1404 ساعت 21:01
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
در دومین روز از اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در قم که با حضور نمایندگان از سراسر کشور در حال برگزاری است، شماری از اعضای این مجلس به بیان دیدگاههای خود در زمینههای مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی پرداختند.
به گزارش قم نیوز،از دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، سومین اجلاسیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری روز گذشته با سخنرانی رییس جمهور در قم آغاز شد. مراسم اختتامیه این اجلاسیه عصر امروز سه شنبه با سخنرانی وزیر امور خارجه برگزار خواهد شد. در دومین روز این اجلاسیه برخی از اعضای این مجلس به بیان دیدگاههای خود در امور مختلف پرداختند.
نماینده مردم استان خراسان رضوی در مجلس خبرگان در نطق خود به آیه شریفه ۲۵ سوره انفال اشاره کرد و گفت: معنای پرهیز از فتنه هم تنها پرهیز از مباشرت یا حمایت نکردن از فتنه نیست، بلکه شامل سکوت و بی تفاوتی در برابر فتنه هم می شود.
آیت الله سید احمد علم الهدی ادامه داد: در مورد عقاب وعده داده شده در این آیه، مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان متذکر شدند که این عقاب جنبه دنیوی دارد؛ زیرا وقتی فتنه در یک جامعه رخ می دهد، مضرات و زیان های آن به قدری زیاد است که برگرداندن آن تنها از سوی خدای متعال ممکن است. بنابراین اگر اتقای در برابر فتنه حاصل نشد، خدای متعال بجای آن که آثار و مضرات فتنه را بازگرداند، عقاب شدید را در زندگی افرادی جاری می سازد که از فتنه پرهیز نداشتند.
وی جریان انقلاب اسلامی را برای استکبار و جریان های مختلف دین ستیز جهان غیر قابل تحمل خواند و گفت: شیعه ای که در گذشته تمام مظاهر آن فقط در عزاداری های پنهانی و کوچک خلاصه می شد با شیعه ای که امروز معادلات جهانی را رقم می زند، قابل قیاس نیست. به همین دلیل دشمنان با انواع و اقسام فتنه برای جمع کردن بساط این انقلاب، تشیع و اسلام در منطقه تلاش می کنند.
نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری، طراحی توطئه های خارجی را تنها با همراهی عوامل داخلی قابل اجرا دانست و افزود: مسئله دین گرایی در جامعه ما و سراسر جهان علیرغم ظهور اباحی گری ها، رو به گسترش است. در ماه مبارک امسال به لحاظ گسترش محافل قرآنی شاهد رمضانی بودیم که در کشور ما کم نظیر بود. دین گرایی برخلاف خواسته دشمن رو به افزایش و توسعه است، اما آنچه مهم است حضور جریان های سیاسی است که در محاسباتشان، با تضعیف دین و ولایت، سهم بیشتری از قدرت برای خود می بینند. این جریان ها به عنوان عوامل ناشناخته و غیرمستقیم استکبار، سعی در جمع کردن این سفره دین گرایی و ولایت پذیری مردم دارند و شواهد آن را در نظریات و مطالبی که گاهی اظهار می کنند می توان ملاحظه نمود.
نماینده مردم استان مرکزی در مجلس خبرگان نیز تصریح کرد: وضعیت امروز جهان ما گویای یک تقابل و مواجهه تمدنی است. همه حوادثی که در عرصه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی رخ می دهد در پرتو این نگاه به آنچه در عالم می گذرد باید تبیین شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، امروز عالم در یک پیچ تاریخی قرار گرفته است و ما یک گذار تمدنی را در عالم شاهد هستیم؛ یک تمدن رو به افول اما سلطه جو و ظالم، به شدت تلاش می کند تا سلطه خود را بر عالم حفظ کند. در مقابل، یک مدنیت جدید و نگاه تازه به عالم در حال شکل گرفتن است که کانون پرچمداری آن انقلاب اسلامی است، لذا همه مسائل ما در چنین قاب و چارچوبی باید تفسیر کرد.
آیت الله علی عباسی با اشاره به مسائل فرهنگی کشور، اظهار داشت: ما امروز شاهد یک فعالیت گسترده پیدا و پنهان فرهنگی از جانب نظام تمدنی رقیب هستیم که تلاش می کند سبک زندگی و ارزش های خود را بر عالم تحمیل نماید؛ در همه عرصه های فرهنگی از جمله رسانه، فیلم، تئاتر، موسیقی و جشنواره های مختلف می توان ابعاد این تهاجم فرهنگی را مشاهده کرد. ابزارهای دشمنان نیز در این عرصه بسیار قدرتمند است که به پیشبرد و اهداف فرهنگی آنان کمک کرده و یک سیلاب فرهنگی را رقم زده است. اما در عین حال برخی به این واقعیت توجه چندانی ندارند و گاهی فرافکنی هایی در مورد بودجه نهادهای فرهنگی نیز شنیده می شود گویی که همه مشکلات و معضلات به کمتر از نیم درصد بودجه فرهنگی کشور گره خورده است!
وی ایستادگی در برابر این سیلاب فرهنگی را نیازمند همکاری و تلاش همه ارکان نظام دانست و افزود: ما وظیفه داریم در برابر این تهاجم فرهنگی ایستادگی نماییم، اما ایستادگی به معنای مقابله با مردم نیست؛ بلکه نباید آنان را در برابر این سیلاب خروشان تنها گذاشت. امروز افراد متدین جامعه احساس می کنند جامعه رها شده است و مسئولان به وظیفه خود عمل نمی کنند لذا باید این ذهنیت در عمل اصلاح شود.
وی بررسی وضعیت اقتصاد و معیشت را نیز در چارچوب تقابل تمدنی با نظام سلطه قابل ارزیابی خواند و گفت: غرب به دنبال این است هر کسی را که همراه سیاست های او نبود به خاک سیاه بنشاند. مشکل امروز معیشتی جامعه ما از جمله تورم، گرانی، بیکاری برخی اقشار جامعه، شرطی شدن اقتصاد ما به تکانه های ارزی، بسیاری منشاء سیاسی دارند؛ چون ما کمبود کالا و تولید در کشور نداریم. در مسئله معیشت گاهی خود ما نیز به گونه ای سخن می گوییم که از دستاوردهای چشمگیر چهل و چند ساله غافل می مانیم، اما باید این خدمات و دستاوردها نیز در سطح کشور و برای عموم بیان شود.
عباسی گفت: طرف مقابل تلاش می کند ما را در موضع ضعف ببیند که نشان می دهد یا دشمن دارای محاسبات اشتباه است و یا سعی می کند این محاسبات اشتباه را در ذهن مردم ما ایجاد نماید. جا دارد در مسئله مذاکرات توجه داشته باشیم که دشمن به کم، قانع نیست و طبیعتاً باید برای برنامه های مختلف از جمله عدم موفقیت مذاکرات پیش بینی لازم را داشته باشیم و مراقب جریان های داخلی باشیم که با ارسال پیام ضعف، به جامعه آسیب نزنند.
ولی فقیه با قبول وظیفه رهبری جامعه، راه انبیاء را ادامه می دهد
دیگر نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان نیز ابراز داشت: در زمان غیبت امام معصوم، ولی فقیه جامع الشرایط این وظایف را بر عهده می گیرد و تعیین وی توسط علمای منتخب امت است. با قبول این وظیفه، راه انبیاء ادامه می یابد؛ همانگونه که امام راحل فرمود ولایت فقیه استمرار راه انبیاء است. راهی که ولی فقیه انتخاب می کند بر مبنای معارف و فقه اهل بیت(ع) است، اما وقتی این مسیر طی می شود که حمایت و تبعیت امت را به دنبال داشته باشد.
آیت الله حسن عالمی بروز احجاف و ظلم از ناحیه برخی عوامل حکومت را موجب سست شدن پایه های حاکمیت دانست و تصریح کرد: دشمن هرچه می تواند در ترویج ضد ارزش ها و قبح زدایی از ناهنجاری ها در جامعه تلاش می کند. چاره بازگشت به آنچه وظیفه داریم و آرمان جمهوری اسلامی ایران که بر مبنای کتاب و سنت رسول خدا(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بنا شده است، رواج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه می باشد.
مجلس خبرگان رهبری، نماد نظام مردمسالاری دینی است
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان نیز در نطق خود، گفت: برگزاری انتخابات این دوره در اسفند سال ۱۴۰۲ علی رغم فاصله نه چندان زیاد با فتنه سنگین ۱۴۰۱ و هجمه های تبلیغاتی و جنگ ترکیبی و شناختی بی سابقه دشمن، با مشارکتی انجام شد که برای تحلیلگران دوست و دشمن قابل پیش بینی نبود و حضور مردم در آن انتخابات باعث تحیر و ناراحتی دشمنان گردید.
حجت الاسلام سید محسن طاهری ادامه داد: همزمانی آغاز نخستین اجلاس خبرگان با شهادت شهید خدمت آیت الله رئیسی به عنوان رئیس جمهور وقت و عضو برجسته مجلس خبرگان، خللی در روند برگزاری آن اجلاس ایجاد نکرد.
وی ادامه داد: ادامه یافتن جنایات بی سابقه رژیم صهیونستی در غزه و جنوب لبنان، حادثه پیجرها، شهادت سرداران جبهة مقاومت و فرماندهان بزرگ حزب الله و حماس همچون اسماعیل هنیه، یحیی السنوار، سیدهاشم صفی الدین و بالاخص مجاهد کبیر و پرچمدار مقاومت در منطقه جناب سیدحسن نصرالله و حوادث سوریه، همگی اتفاقات مهم ناگوار و حزن انگیز را بر امت اسلامی تحمیل کرد.
طاهری گفت: همه این اتفاقات سهمگین در ایران اسلامی و جبهة مقاومت، آن هم در کمتر از یک سال می توانست سرنوشت تاریخ پیش رونده انقلاب به سوی تمدن بزرگ اسلامی و تحقق ظهور را کاملاً تغییر دهد، لیکن آنچه توانست روند گسترش فرهنگ اسلام ناب و مقاومت در برابر استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی را تثبیت نماید و استمرار بخشد، چیزی نبود جز حاکمیت نظام مردم سالاری دینی که بر دو رکن امامت و امت است؛ چراکه خداوند متعال در آیه ۶۲ سوره انفال فرموده است: «و ان یریدو ان یخدعوک فإن حسبک الله هو الذی ایدک بنصره و بالمومنین».
وی ادامه داد: مجلس خبرگان رهبری به عنوان نماد و تحقق بخش نظام مردم سالاری دینی به داشتن چنین امتی بصیر و صبور افتخار می کند و نیز به نعمت بزرگ برخورداری از امام و رهبری عادل، مدیر، مدبر، شجاع و محبوب دل های امت اسلامی.
جایگاه رهبری، حفظ اسلامیت و جمهوریت در ایران است
نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در ابتدای نطق پیش از دستور خود با تسلیت به مناسبت حادثه بندر شهید رجایی و فرارسیدن سالگرد شهادت شهید آیت الله رئیسی و همراهان ایشان، خاطرنشان کرد: مجلس خبرگان رهبری، تنها حافظ جایگاه رهبری نیست؛ بلکه توامان حافظ اسلامیت و جمهوریت ایران اسلامی نیز هست و همگان مسئولیم آنچه صلاح ملت است را بخواهیم.
مولوی عبدالرحمن عارفی با تأکید بر ضرورت حفظ وحدت و نفی تبعیض، اظهار داشت: قرآن کریم ما را به وحدت و پرهیز از تفرقه دعوت می نماید. اهل سنت استان سیستان و بلوچستان، همواره دوشادوش با برادران شیعه خود پای امنیت و منافع ملی ایستاده اند و باید از هرگونه نگاه قومی و مذهبی پرهیز کنیم. خون شیعه و سنی توسط دشمنان این سرزمین در هم آمیخته شده است.
نماینده سیستان و بلوچستان، این استان را سرزمینی با ظرفیت های بی نظیر و نیروی انسانی جوان خواند و افزود: با وجود تمام ظرفیت ها، این استان همچنان با فقر و محرومیت مواجه است؛ در حالی که طبق بیان حضرت علی(ع) عدالت، اساس حکومت است. ما از دولت محترم، قوای سه گانه و نهادهای راهبردی انتظار داریم این استان را از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دریابند.
وی با تأکید بر نقش مجلس خبرگان در تقویت مشروعیت و کارآمدی در شرایطی که دشمنان در پی تضعیف سرمایه اجتماعی نظام هستند، ابراز داشت: ما باید صدای مردم باشیم و ارتباط مستقیم با آنان برقرار نماییم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مظلومیت ملت فلسطین تصریح کرد: ما به عنوان علمای امت موظفیم ظلم صهیونیست ها را افشاء و محکوم نماییم. دفاع از مردم غزه دفاع از انسانیت، شرافت و کرامت امت اسلامی است. امروز سفاک بودن اسرائیل به اوج خود رسیده است و به پیر و جوان و کودک و زن و مرد رحم نمی کند.
وی ادامه داد: کشورهای عربی همسایه فلسطین دشمنان این ملت را در کشورهای خود راه داده اند در حالی که خداوند می فرماید یهود و نصارا را به دوستی نگیرید؛ ای کسانی که دوستی با یهود و نصارا کردید، طبق فرمان خدا از ظالمان هستید. کفر جهانی و اسرائیل و ایادی آن بدانند در برابر حماس، حزب الله و حوثی ها شکست خورده اند. اسرائیل با این همه ادعای قدرت نظامی و اطلاعاتی با زور و قدرت خود نتوانست اسرای خود را آزاد کند. امروز نزدیک به دو سال از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه می گذرد و بسیاری از مردم به شهادت رسیدند، اما شهادت افتخار مؤمنان است و مردم غزه جام شهادت نوش می کنند و وطن خود را رها نمی کنند.
مولوی عارفی با انتقاد از بی عملی سازمان های جهانی در برابر جنایات رژیم اشغالگر قدس، اظهار داشت: ای حقوق بشر که خود را مدافع حقوق زنان و کودکان می دانی، پس چرا در برابر حقوق زنان و کودکان و مردم فلسطین سکوت کرده ای؟ ای سران کشورهای اسلامی هوشیار باشید. رهبر معظم ایران امروز از نظر اسلام و مسلمانان بالاترین مجاهد است. ای حکام کشورهای عربی! شما امروز از چشم مسلمانان افتاده اید. ای سران کشورهای اسلامی! حداقل کمک شما به مردم فلسطین، تحریم سفارت خانه های رژیم صهیونیستی و تحریم اقتصادی این رژیم است. سلاح های شما که امروز از آن استفاده نمی کنید چه سودی برای شما دارد؟ آن موشکی که به اسرائیل پرتاب نمی شود، باید به موزه ها یا پارک ها به عنوان ابزار بازی بچه منتقل شود.
وی تصریح کرد: علی رغم کشتار و تخریب در غزه، اما آمریکا و اسرائیل در جهان رسوا شدند و گنبد آهنین آنان در هم شکسته شد؛ آنها امروز دیوانه شده اند. آفرین بر استقامت مردم غزه. ترامپ می گوید غزه برای من است، اما غزه برای مسلمانان است و مردم قهرمان غزه، پوزه آنان را به خاک مالیده اند و با وجود بمباران مستمر، مقاومت ادامه دارد.
نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری در پایان با تقدیر از زحمات دستگاه دیپلماسی کشور، به مذاکرات غیرمستقیم هسته ای پرداخت و اظهار داشت: باید دقت کنیم که نمی توان به مذاکرات با این دولت های ظالم و بدعهد اعتماد داشت و نباید آینده مسائل خود را به این مذاکرات گره بزنیم.
لزوم حفظ امید در برخورد با مسائل کشور
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در نطق خود در صحن مجلس خبرگان تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند ریشه همه مشکلات از کمبودها نیست، بلکه برخی مسائل به بی تدبیری ها بازمی گردد. البته نباید از دستاوردهای جمهوری اسلامی در سال های پس از انقلاب غفلت کرد. کار فرهنگی زیادی صورت گرفته است اما نیاز به کار بیشتری داریم. البته باید توجه داشت که در چهل سال گذشته پنجاه میلیون نفر به جمعیت کشور افزوده شده و ابزارهای رسانه در اختیار همه اقشار قرار دارد و همین امر کار فرهنگی را پیچیده تر می نماید.
آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد با تاکید بر لزوم حفظ امید در برخورد با مسائل کشور، خاطرنشان کرد: در مورد ناترازی ها حقیقت این است که یکی از معجزات جمهوری اسلامی ایران، جهش تولید برق است. در طول پنجاه سال دوره پهلوی، تنها قدرت تولید هفت هزار مگاوات برق وجود داشت که بیشتر آن هم برای عموم مردم نبود. در مراکز شهرها فقط برخی نقاط از برق بهره مند بودند. امروز ۸۵ هزار مگاوات برق فعال در شبکه جریان دارد که با وجود تحریم ها مسئله کمی نیست. امروز هیچ روستایی با بیش از ده خانوار در کشور نیست که از نعمت برق محروم باشد و این یکی از مصادیق عدالت اجتماعی در نظام جمهوری اسلامی است.
وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: در موضوع برق جایی به مشکل برخوردیم که هزینه های نگهداری و توسعه بخش برق در بخش های عمرانی دیگر هزینه شد؛ البته هم بخشهای فرهنگی، اجتماعی و عمرانی باید متناسب و متوازن رشد پیدا کنند. امروز هزاران کیلومتر راه در دوران جمهوری اسلامی ساخته شده است که از دستاوردهای مهم نظام به شمار می آید سایر بخشها از جمله بخش سلامت و درمان نیز همینطور است که باید با جهاد تبیین به عنوان نعمت بازگو شود.
تقابل جبهه حق و باطل به مرحله ویژه ای رسیده است
نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری نیز عنوان کرد: جنگ حق و باطل به مرحله و وضعیت ویژه ای رسیده است و استکبار رو به افول است و تلاش می کند بقای خود را به هر شکلی ادامه دهد. جبهه مقاومت با وجود بیشترین فشارها در بالاترین سطح درگیری قرار دارد. مقام معظم رهبری در بیانات خود به دو ابزار سخت و نرم دشمن اشاره کردند. در زمینه ترور و ایجاد اغتشاش دشمن قطعاً توطئه هایی دارد، اما آنچه طبق فرموده رهبری معظم موجب نگرانی است، ابرازهای تهدید نرم است.
حجت الاسلام والمسلمین سعید صلح میرزائی با تاکید به وظیفه علما در عرصه جهاد تبیین، یادآور شد: جریان تحریف دست به اغواگری می زند. از یک طرف اتفاقات خوشایند در مباحث فرهنگی را انکار می نمایند. البته با این که ظرفیت های بسیاری خوبی وجود دارد. و باید در عرصه فرهنگ کارهای جدی تر انجام شود. مفسدین و اشرار مشغول فعالیت های خود هستند و در کنار رویش هایی که داریم، باید به این مسائل نیز توجه کنیم و دچار غفلت نشویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته خاطرنشان کرد: در موضوع غزه، از کشتار زنان و کودکان توسط بمب و موشک به کشتار غیر نظامیان توسط گرسنگی رسیده ایم. حداقل کاری که می توانیم انجام دهیم ارتباط با علمای جهان اسلام در این رابطه است. مقام معظم رهبری فرمودند علمای جهان اسلام باید بیدار شوند و با هوشیار کردن مردم، دولت های اسلامی را به قطع کردن شریان های رژیم منحوس وادار نمایند.
وی ادامه داد: اعضای مجلس خبرگان رهبری از ظرفیت بزرگی برای حضور علمی، میدانی و رسانه ای برخوردارند و با کمک و بهره گیری از ابزارهای جدید همچون هوش مصنوعی می توانند اثر بخشی بیشتری داشته باشند.
مشکلات کشور ناشی از عدم توجه به آرمان های انقلاب اسلامی است
در ادامه نماینده مردم اردبیل، دلیل مشکلات اقتصادی و فرهنگی کشور را ناشی از عدم توجه برخی مسئولان به آرمانهای انقلاب اسلامی دانست.
حجت الاسلام والمسلمین یدالله صفری، پیدایش انقلاب اسلامی را موجب به خطر افتادن منافع استکبار جهانی در منطقه و جهان دانست و گفت: با وجود تمام دشمنی ها و توطئه ها، ملت ما نه تنها در حرکت انقلابی خود توقف ننمود، بلکه به توفیقات متعدد در حوزه های گوناگون دست یافت که در تاریخ کشور بی سابقه است.
وی ادامه داد: با وجود هجمه های همزمان دشمنان به سه حوزه دفاعی، اقتصادی و فرهنگی کشور، تفاوت نتایج این حملات در ساحت های مختلف برای همگان ملموس است. در حوزه نظامی علی رغم شدت عمل دشمن، از نقطه صفر شروع کردیم، اما به جایی رسیدیم که دشمن هم از حمله و هم از دفاع ما می ترسد و مجبور به تن دادن به مذاکرات شده است. با این حال در حوزه اقتصادی، این پیروزی حاصل نگردید.
نماینده مجلس خبرگان رهبری، مشکلات اقتصادی همچون ناترازی انرژی، گرانی و بیکاری، تبعیض در بهره مندی از امکانات، افزایش فاصله طبقاتی، دلاریزه شدن اقتصاد ایران را از مهمترین مسائلی دانست که معیشت مردم را با مشکل مواجه نموده است.
صفری ادامه داد: در حوزه اقتصاد و فرهنگ با وجود داشتن ذخایر بیکران مادی و معنوی، مشکلات عدیده ای پیش روی ماست که تنها دلیلش عمل نکردن برخی مسئولان اقتصادی و فرهنگی در تراز انقلابی است. دو حوزه اقتصاد و فرهنگ، ستون فقرات معیشت و ایمان و باور مردم را هدف قرار داده و زمینه را برای فتنه انگیزی دشمنان فراهم کرده است.
وی با تاکید بر مشکلات معیشتی مردم، ابراز داشت: این مشکلات عمدتاً از سوء مدیریت در حوزه اقتصاد ناشی می شود. ما معتقدیم مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی، تنها در حوزه نظامی و سیاسی نیست و در حوزه فرهنگی و اقتصادی نیز باید چنین روحیه ای سرلوحه کار باشد. باید بپذیریم که امروز مشکلات اقتصادی و ضعف فرهنگی ناشی از ضعف مدیریت، مردم را آزار می دهد و تمام موفقیت های نظام را نیز متاثر ساخته است.
کد مطلب: 112142