مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم گفت: در حال حاضر، این استان با بیش از یکهزار و ۳۰۰ ناشر و حدود ۵۰۰ واحد و اشتغالی بالغ بر سه هزار نفر به یکی از قطبهای صنعت چاپ و بسته بندی کشور تبدیل شدهاست.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم:
سه هزار نفر در صنعت چاپ قم مشغول فعالیت هستند
خبرگزاری ايرنا , 18 ارديبهشت 1404 ساعت 8:42
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم گفت: در حال حاضر، این استان با بیش از یکهزار و ۳۰۰ ناشر و حدود ۵۰۰ واحد و اشتغالی بالغ بر سه هزار نفر به یکی از قطبهای صنعت چاپ و بسته بندی کشور تبدیل شدهاست.
به گزارش قم نیوز،وحید آشتیانی روز پنجشنبه ضمن اشاره به اینکه پس از استان تهران، قم دومین مرکز تولید و پخش کتاب است، بیان کرد: این صنعت در قم رشد خوبی را دنبال میکند، چنانکه از سال۱۳۹۵ به بعد تعداد واحدهای چاپ و بسته بندی رشد ۴۰ درصدی داشته و این رشد به واسطه ارزش افزوده بالاتر و وسیع تر صنعت بسته بندی است.
وی همچنین به رونمایی کتاب کارآفرینان خوشه چاپ و بسته بندی استان قم با حضور استاندار و مسئولان مربوطه اشاره کرد و گفت: : این کتاب حاصل گفت و گو با کارآفرینان موفق صنعت چاپ از چاپخانه دار تا لیتوگراف و از صنعت کتاب تا بسته بندی از باسابقه تا نسل جدید است که امیدواریم به سیاستگذاران این عرصه و سرمایه گذاران دید مناسبی نسبت به این صنعت دهد.
وحید آشتیانی در ادامه با تأکید بر ارزشمندی صنعت چاپ در جهان، افزود: صنعت چاپ جهان ارزشی برابر با یکهزار میلیارد دلار دارد که سهم ایران از این چرخه مالی حدود یک میلیارد دلار است که جای توسعه فراوانی دارد. همچنین گردش مالی صنعت چاپ خاورمیانه حدود ۲۰میلیارد دلار است و لذا سرمایهگذاری روی این صنعت می تواند ارزش افزوده فوق العاده ای برای کشور داشته باشد. البته در یک دهه اخیر، صنعت چاپ از چاپ سنتی به سمت چاپ دیجیتال و چاپ روی بسته بندی پیش رفته است و در کشور هم باید زیرساخت لازم جهت حرکت به این سمت فراهم گردد.
وی تاکید کرد: شرکت شهرکهای صنعتی قم در راستای توسعه صنعت چاپ استان شهرک صنعتی شهاب با مساحت ۲۰۰ هکتار در بهترین نقطه شاهراه مواصلاتی به پایتخت کشور را احداث کرده و واحدهای صنعتی مختلف چاپ و بسته بندی در آن مستقر شدهاند.
قم در بخش صنعت دارای ظرفیتهای بسیار خوب صادراتی است در همین رابطه شهرکهای صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیتهای تولیدی در حوزههای مختلف دارند و سرمایهگذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرکها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف میتوانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان نزدیک به ۲ هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.
کالاهای صادراتی قم اکنون تنوع بالایی دارد و به غیر از محصولات شیمیایی و بهداشتی، از مواد غذایی تا لوازم خانگی را شامل میشود؛ در همین رابطه تعداد کشورهای هدف صادراتی استان نیز قابل توجه بوده و از کشورهای همسایه تا بسیاری از کشورهای آسیایی، آفریقایی و حتی اروپایی را شامل میشود.
با توجه به ظرفیتهای خوبی که طی سالهای اخیر در بخش صنعت قم ایجاد شده و سرمایه گذاریهای کلان صورت گرفته در این بخش، تقویت رویکردهای تجاری در تولید محصولات و افزایش حجم صادرات از مهمترین اولویتهای استان برای تحقق پیشرفتهای اقتصادی است.
کد مطلب: 112150