سید علی مظلومی از مدرسان و پیشکسوتان رشته عکاسی گفت: هر چیزی که بازآفرینی یک مفهوم دینی باشد، از نظر من عکاسی آیینی است.
برگزاری نخستین کارگاه آموزشی دومین سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی
عکاسی آیینی، بازآفرینی یک مفهوم دینی است
جلسه اول کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی در قم برگزار شد
قم نیوز , 10 تير 1404 ساعت 9:01
گزارشگر : عباس منجمی گیلانی
سید علی مظلومی از مدرسان و پیشکسوتان رشته عکاسی گفت: هر چیزی که بازآفرینی یک مفهوم دینی باشد، از نظر من عکاسی آیینی است.
به گزارش قم نیوز، سید علی مظلومی در نخستین کارگاه آموزشیِ دومین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی با عنوان «کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی» در سالن جلسات دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی؛ درباره عکاسی آیینی، سوگوارههای عاشورایی و رویکردهای هنری و فکری در این زمینه مطالبی را بیان کرد.
او با بیان این که اگر شاخهای (ژانری) در رشته عکاسی وجود نداشت، بدین معنی نیست که در آن زمینه مبنا نداریم، گفت: ممکن است که لازم باشد که مبناهای آن موضوع را از جاهای گوناگون پیدا کنیم؛ اگر این تعریف را درست انجام دادیم و صحیح جلو رفتیم، بسیاری از پنجرههای جدید در این حوزه به روی ما باز میشود.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: هر چیزی که بازآفرینی یک مفهوم دینی باشد، از نظر من عکاسی آیینی است.
او با بیان این که عکاسی عاشورایی ابعادی دارد، ادامه داد: همین که تبادر یک مفهوم را انجام میدهد، کافی است؛ البته معمولاً منجر به تهییج احساسات نیز میشود؛ چرا که احساس ما با مفاهیم مذهبی گره خورده است؛ پس طبعاً هنگامی که آن مفاهیم در ذهن ما به وجود میآید، تهییج احساسات هم دارد.
او تصریح کرد: اگر درک درستی از مفهوم عاشورا نداشته باشیم، نمیتوانیم عکس ماندگاری خلق کنیم. عکاسی آیینی فقط ثبت یک تصویر نیست؛ بلکه بازآفرینی تصویری از ایدئولوژی و باورهای مذهبی است.
این مدرس دانشگاه؛ مفهوم (کانسِپت)، فُرم و ارائه را؛ سه ابزار اصلی در عکاسی دانست و اظهار کرد: عکاس به وسیله فرم، مفهوم را منتقل میکند.
مظلومی، با بیان این که با آموزش میتوان موجب رشد خلاقیت شد، تأکید کرد: علاوه بر شناخت شاخهها (ژانرها) و ابزار عکاسی، خلاقیت در عکاسی نیز نقش مهمی دارد.
او همچنین بیان کرد: مخاطب و جایی که عکس قرار است، ارائه شود، حائز اهمیت است و عکاس باید به این موارد توجه و دقت داشته باشد.
همچنین امیر حسامینژاد مؤلف کتابهای عکس «ضریح عشق» و «خواهر خورشید» و مدرس دانشگاه، توضیحاتی را درباره عکاسی آیینی ارائه داد و گفت: اگر چه عکاسی عاشورایی به عنوان یک شاخه (ژانر) کلاسیک در تقسیمبندیهای هنری شناخته نمیشود؛ ولی این امر به معنای نبود مبانی نظری برای آن نیست. باید با استخراج این مبانی، بستری برای رشد این گونه از عکاسی فراهم کنیم.
برگزاری دومین جلسه کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی نیز در این برنامه با تقدیر و تشکر از استادان و شرکتکنندگان در این کارگاه آموزشی گفت: این کارگاه اولین کارگاه آموزشی در رابطه با برگزاری دومین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی است.
دکتر ندا حمیدی پارسا با بیان این که دومین جلسه «کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی» روز سهشنبه 10 تیرماه جاری در سینما آیه برگزار میشود، افزود: انشاءالله این کارگاههای آموزشی به منظور ارتقای دانش فنی و هنری هنرمندان ادامه مییابد.
او با بیان این که دومین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی در سال جاری در رشتههای عکاسی، پوستر، تایپوگرافی، نقاشی و طراحی لباس برگزار میشود، اعلام کرد: به زودی فراخوان و نحوه ارسال آثار اطلاعرسانی میشود.
دبیر دومین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی گفت: این سوگواره به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی و انجمنهای علمی دانشجویی این دانشگاه و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
اولین جلسه «کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی» با استقبال خوب عکاسان و علاقهمندان به این رشته روبرو شد.
دومین جلسه «کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی» دومین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی با حضور استادان سید علی مظلومی، امیر حسامینژاد و حمید عابدی از مدرسان و پیشکسوتان عکاسی سهشنبه 10 تیرماه جاری ساعت 17 تا 19 در سینما آیه (قم، بلوار بسیج (هنرستان)، نبش کوچه 20، ساختمان دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی) با حضور دانشجویان و علاقهمندان به رشته عکاسی برگزار میشود و شرکت برای عموم علاقهمندان آزاد است.
لازم به ذکر است، دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی دارای چهار انجمن علمی دانشجویی در رشتههای عکاسی، گرافیک (ارتباط تصویری)، هنرهای نمایشی و طراحی دوخت است.
نخستین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی سال گذشته در رشتههای عکاسی، داستاننویسی و تایپوگرافی به همراه تقدیر از نفرات برتر و برگزاری نمایشگاهی از آثار برگزیده در سالن همایش شهید سید مرتضی آوینی شهر قم برگزار شد.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فعالیتهای علمی و نحوه پذیرش دانشجو در مقاطع گوناگون تحصیلی دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی، میتوانند به تارنمای (سایت) این دانشگاه به نشانی اینترنتی https://itaihe.ac.ir و یا به نشانی قم، بلوار بسیج (هنرستان)، بین کوچههای 20 و 22 مراجعه کنند و یا در قم با شماره تلفن 91010926 با پیششماره 025 تماس بگیرند.
کد مطلب: 112325