حمید عابدی، مدرس دانشگاه و عکاس خبری؛ با بیان این که عکاس آیینی، فقط برای شرکت در سوگوارهها عکاسی نمیکند، گفت: در عکاسی آیینی و عاشورایی با یک مفهوم متعالی روبرو هستیم و این به باور، فرهنگ و اعتقاد ما بر میگردد.
برگزاری دومین کارگاه آموزشی سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی
در عکاسی آیینی با یک مفهوم متعالی روبرو هستیم
جلسه دوم کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی در قم
قم نیوز , 11 تير 1404 ساعت 9:05
گزارشگر : عباس منجمی گیلانی
حمید عابدی، مدرس دانشگاه و عکاس خبری؛ با بیان این که عکاس آیینی، فقط برای شرکت در سوگوارهها عکاسی نمیکند، گفت: در عکاسی آیینی و عاشورایی با یک مفهوم متعالی روبرو هستیم و این به باور، فرهنگ و اعتقاد ما بر میگردد.
به گزارش قم نیوز، حمید عابدی در دومین روز کارگاه آموزشی «دومین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی» با عنوان «کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی» که در سالن سینما آیه برگزار شد، اظهار کرد: اگر هدف عکاس، صرفاً شرکت در یک سوگواره باشد؛ شاید فقط به عناصری که در کادر عکس قرار است، جای بگیرند و مباحث هنری که متبادر به آن عکس میشود؛ توجه کند؛ هر چند که احتمال جایزه گرفتن وجود دارد؛ ولی شاید دیر به نتیجه برسد.
او ادامه داد: راه موفقیت از سوگوارهها و جشنوارهها نمیگذرد؛ اما اگر عکاسی برای موفقیت در این رشته هنری تمام تلاش خود را انجام داد؛ ممارست، تمرین، مطالعه و پژوهش کرد و از تجربه دیگران بهره برد؛ به طور حتم به جایزههای مسابقات عکاسی هم دست مییابد و آن گاه برایش این موفقیتها شیرینتر خواهد بود.
او تصریح کرد: بسیاری از افراد میتوانند هنرمند باشند؛ اما هر کسی نمیتواند بر اساس باورها و اعتقاداتش از موضوعی عکاسی و مسائل هنری را هم در آن دخیل کند، پس اگر دنبال موفقیت باشیم، قطعاً در مسابقههای عکاسی میتوانیم دیده شویم؛ ولی اگر فقط به دنبال دیدهشدن باشیم؛ با رعایت نکات هنری و فنی میتوانیم به موفقیت برسیم؛ اما باید توجه داشته باشیم که تنها راه موفقیت از طریق مسابقات عکاسی به دست نمیآید.
عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت: شاید عکاسی در سوگوارهها و جشنوارهها مقامی کسب نکرده باشد؛ اما در بخشهای دیگر عکاسی همچون انتشار کتاب عکس موفقیتهایی را به دست آورده باشد.
او با بیان این که در جهان عکاسی امروز، چیزی به نام «مجموعه عکس» نداریم، گفت: هر تعداد عکس با یک موضوع مشترک کنار هم چیده میشود، بنا بر قالبی که دارد، یک «اسم» دارد که به عنوان مثال در خبر به آن «فتو رپرتاژ» (Photo Reportage) گفته میشود و یا کسی که در قالب دیگری کار میکند، به آن مقاله تصویری و یا داستان تصویری میگویند.
او افزود: «گزارش تصویری» به مجموعه عکس رپرتاژی میگوییم که در چهارچوب و قواعد باشد و عکسهایی که در آن چهارچوب باشد. آن رپرتاژی موفقتر است که مباحث فنی و هنری در آن بیشتر رعایت شده باشد.
این مدرس دانشگاه با تأکید بر مطالعه، پژوهش و شناخت مفاهیم دینی و مذهبی از جمله عاشورا گفت: بدون درک بسیاری از مفاهیم عاشورایی، نمیتوانیم برخی از موضوعها را عکاسی کنیم.
او همچنین بیان کرد: هر چه بیشتر درباره مبانی هنرهای تجسمی و... اطلاع داشته باشید، به طور حتم ترکیببندی بهتری خواهید داشت و از عناصر بصری استفاده بهینهتری میتوانید داشته باشید.
مهدی توکلیان؛ عکاس، مدرس دانشگاه و پژوهشگر هنرهای آیینی و امیر حسامینژاد مؤلف کتابهای عکس «ضریح عشق» و «خواهر خورشید» و عکاس آیینی از دیگر سخنرانان این کارگاه آموزشی بودند.
دومین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی در سال جاری در رشتههای عکاسی، پوستر، تایپوگرافی، نقاشی و طراحی لباس برگزار میشود و فراخوان و نحوه ارسال آثار به این سوگواره به زودی اطلاعرسانی میشود.
این سوگواره به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی و انجمنهای علمی دانشجویی این دانشگاه و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود. دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی دارای چهار انجمن علمی دانشجویی در رشتههای عکاسی، گرافیک (ارتباط تصویری)، هنرهای نمایشی و طراحی دوخت است.
«کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی» که در 2 روز برگزار شد، با استقبال خوب عکاسان و علاقهمندان به این رشته روبرو شد.
نخستین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی سال گذشته در رشتههای عکاسی، داستاننویسی و تایپوگرافی به همراه تقدیر از نفرات برتر و برگزاری نمایشگاهی از آثار برگزیده در سالن همایش شهید سید مرتضی آوینی شهر قم برگزار شد.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فعالیتهای علمی و نحوه پذیرش دانشجو در مقاطع گوناگون تحصیلی دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی، میتوانند به تارنمای (سایت) این دانشگاه به نشانی اینترنتی https://itaihe.ac.ir و یا به نشانی قم، بلوار بسیج (هنرستان)، بین کوچههای 20 و 22 مراجعه کنند و یا در قم با شماره تلفن 91010926 با پیششماره 025 تماس بگیرند.
کد مطلب: 112333