معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تامین به موقع نهادهایدامی مورد نیاز بهرهبرداران بخش دامپروری استان با جذب اعتبارات ملی و استانی در اولویت کاری سازمان جهاد کشاورزی قم قرار دارد.
معاون جهاد کشاورزی قم:
تامین بهموقع نهادههای دامی در اولویت کاری جهاد کشاورزی قم قرار دارد
خبرگزاری ايرنا , 6 مهر 1404 ساعت 16:21
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تامین به موقع نهادهایدامی مورد نیاز بهرهبرداران بخش دامپروری استان با جذب اعتبارات ملی و استانی در اولویت کاری سازمان جهاد کشاورزی قم قرار دارد.
به گزارش قم نیوز،منصور دیان اردستانی روز یکشنبه در این خصوص بیان کرد: معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تقویت روند تولید و عرضه محصولات دامی در استان، موضوع تامین بهموقع نهادههای مورد نیاز دامداران را در اولویت کاری خود قرار دادهاست و برای تخصیص اعتبارات لازم در این بخش تلاش میکند.
وی افزود: برای این منظور هماهنگیهای لازم در سطح ملی و استانی انجام شدهاست تا بتوانیم اعتبارات مورد نیاز را جذب و با تخصیص آن، نهادههای دامی را به موقع در اختیار دامداران استان قرار دهیم.
گفتنی است مهمترین راهبرد سازمان جهاد کشاورزی قم تامین امنیت غذایی مردم استان است و در همین ارتباط از هرگونه سرمایهگذاری در بخش تولید محصولات کشاورزی به خصوص افزایش ظرفیت تولید محصولات مرتبط با دام و طیور حمایت میشود.
کیفیت پرورش دام و طیور در قم بسیار خوب است و کارشناسان جهاد کشاورزی و دامپزشکی به صورت مستمر بر نحوه فعالیت دامداریها و مرغداریهای استان نظارت دارند.
بیش از ۴۰ درصد ارزشافزوده تولید بخش کشاورزی استان قم مربوط به دام و طیور میباشد که این نکته نشان میدهد سرمایهگذاری خوبی در این حوزه انجام شدهاست.
هدف فعالیتهای جهاد کشاورزی قم تأمین امنیت غذایی است، این استان بهواسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد، همچنین در کنار سرمایهگذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شدهاست.
بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
کد مطلب: 112532