زیرساخت درمان کودکان در استان قم در حالی جوابگوی نیاز مردم نیست که احداث دو بیمارستان مخصوص کودکان می تواند نشانه هایی از امید را به همراه داشته باشد.
قم نیوز گزارش میدهد
زیرساختهای بیمار درمان کودکان در قم
20 ارديبهشت 1395 ساعت 13:18
زیرساخت درمان کودکان در استان قم در حالی جوابگوی نیاز مردم نیست که احداث دو بیمارستان مخصوص کودکان می تواند نشانه هایی از امید را به همراه داشته باشد.
به گزارش قم نیوز، جاده قدیم قم- تهران را که در پیش بگیری بعد از ترمینال بیمارستانی است که هر روز مقصد تعداد زیادی از مادران و پدرانی است که برای درمان فرزندانشان راهی آن میشوند، از گذر سرسام آور ماشینهای سنگین و خطرات بسیاری که این جاده به همراه دارد که بگذریم رسیدن به این بیمارستان از هر جای شهرزمان طولانی را میگیرد که برای کودک بیمار و خانوادهاش به اندازه یک عمر طول می کشد.
صدای فریاد و گریه فضای بیمارستان را پرکرده است، صندلیهای انتظارپرشده از پدران و مادرانی که رنگ به چهره ندارند، نوزادی در آغوش مادرش خوابیده و کودک دیگری بی حال روی صندلی دراز کشیده است، اینها تنها بخشی از مناظری است که میتوان هر روز در بخش اورژانس بیمارستان حضرت معصومه(س) یا کودکان دید.
به بخشهای مختلف هم که سر بزنی وضعیت همین است در هر اتاقی تعداد بالایی از کودکان روی تختهایشان دراز
کشیدهاند، صدای گریهشان دل هر انسانی را میخراشد، راهروهای تو درتو بیمارستان سبب میشود بعضی جاها راهت را گم کنی، ساختمان مستهلک شده بیمارستان حضرت معصومه(س) انگار نیاز دارد که نفسی تازه کند، دیوار برخی از اتاقها بیمارستان با کاغذهای رنگی پوشیده شده که مقداری از توجه آنها را به درد پرت کند.
ضعف زیرساخت درمانی
استان قم با بهره مندی از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری طبیعتاً از آمار بالایی از کودکان و نوزادان بهره مند است، سیاستهای رشد جمعیتی هم نوید این را میدهد که شاهد تعداد بیشتری از این آمار باشیم، تعداد بیشتر کودکان به تبع نیاز به زیرساختهای درمانی بیشتر و مناسبتری هم دارد، زیرساختهایی درمانی که امروز به نظر میرسد که بیمار است و نیازهای کودکان استان قم را به سختی برآورده میکند.
به گفته محمدرضا مظفری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم ساختار درمان کودک در استان قم ضعیف است، وی میگوید: بیمارستان حضرت معصومه (س) جوابگوی نیاز بهداشت و درمان کودکان در استان قم نیست.
نیازی که البته بخشی از آن هم به دلیل مراجعه بی دلیل برخی از والدین شدت میگیرد، مظفری اعتقاد دارد: معمولاً والدین نسبت به اولین نشانههای بیماری در کودکان خود حساس هستند و به بیمارستان مراجعه میکنند در حالی که برخی از نشانههای اولیه بیماری اصلاً نیازی به مراجعه به بیمارستان نداشته و با برخی ازروشهای ساده در منزل میتوان جلوی پیشرفت آن را گرفت.
پرسنل درمانی بیمارستان حضرت معصومه (س) هم از وضعیت بیمارستان ناراضی بوده و کمبود جا و تخت صدایشان را درآورده است، یکی از پرستاران بیمارستان حضرت معصومه (س) میگوید: قرارگیری تخت در بیمارستان به دلیل مراجعه گسترده مردم از تراکم بسیار بالایی برخوردار است، در اتاقی که به طور استاندارد باید ۴ تخت قرار گیرد گاهی دیده میشود که به دو برابر این تعداد هم میرسد که این کار پرسنل درمانی را سختتر میکند وعلاوه بر این سبب میشود که خدمات آنچنان که مورد رضایت مردم است ارائه نشود.
مادر و کودک
در حالی که در یکی دو سال گذشته مسئولان از تحول در عرصه بهداشت ودرمان به خصوص در استان قم سخن می گویند، به نظر میرسد که حوزه درمان کودکان نیازمند یک انقلاب است، به گفته مظفری بیمارستان ۵۰۰ تخت خوابی با عنوان «مادر و کودک» در استان قم در دست احداث است که ممکن است قدری از این نیاز به فضای درمانی کودکان را جبران کند و بتواند در پوشش درمانی این گروه سنی کمک کننده باشد.
علاوه براین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین از امضای قراداد با شرکتی خارجی برای ساخت بیمارستان ۳۰۰ تخت خوابی کودکان که در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار میگیرد هم خبرداده است که در کنار بیمارستانهای دیگر همچون بیمارستان فرقانی و بیمارستان نیروگاه و بیمارستان ۱۰۰۰ تخت خوابی که کلنگ احداث آن به زمین خورده است بتوان گام بلندی برای بهبود زیرساختهای بهداشت و درمان در استان قم برداشت.
مرگ مادر بارادار به صفر رسید
دستگاه بهداشتی و درمانی در سالهای گذشته موفق شده است که افتخارات خوبی را رقم بزند، برای نمونه به گفته مظفری استان قم در سال گذشته به یکی از شاخصههای مهم سلامت در کشور دست پیدا کرد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم میگوید: سال گذشته در استان قم برای اولین سال مرگ مادر باردار در استان قم به صفر رسید.
وی این شاخص را یکی از شاخصهای توسعه یافتگی نام برد و افزود: این اتفاق با هماهنگیهایی که در حوزه معاونت بهداشت و به خصوص معاونت درمان و مراکز درمانی صورت گرفت و با ثبت نزدیک به ۳۱ هزار تولد رخ داد، بسیاری از مادران تا پای مرگ رفتند اما از مرگ حتمی نجات پیدا کردند تا استان قم بتواند رد این زمینه پیشگام باشد.
وی ابراز کرد: از سال ۸۰ در نظام سلامت و بهداشت و درمان مرگ مادران باردار ثبت میشود. قبل از سال ۸۰ بارداربودن مادر ثبت نمیشد و به همین دلیل تا قبل از آن در این زمینه اطلاعاتی در دست نیست. اما از سال ۸۰ که این آمار ثبت میشود، سال گذشته اولین سال بود که مرگ مادر باردار در استان قم نداشتیم. این اتفاق در کل کشور بیسابقه است و در ۹ استان کشور در هفته اول فروردین مرگ مادرباردار اتفاق افتاده است.
رتبه نخست اورژانس هوایی در کشور و اقدامات ویژه و سرعت رسیدن آن ها بر سر صحنه و همچنین اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت و پوشش صد درصدی استان از دیگر دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان استان قم است، این دستاوردها اما جایی می تواند ادامه پیدا کند که زیرساخت های بیمار درمان تصحیح شود، مساله ای که با بهره برداری از ۶ بیمارستان در دست ساخت می توان به تحقق آن امیدوار بود.
کد مطلب: 38419