چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۵۳
کد مطلب : 103106

عضو جامعه مدرسین: باید ریشه‌های فساد در کشور از بین برود

قم نيوز : عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: نباید اجازه داد فساد شکل بگیرد، اگر فسادی ایجاد شد باید به صورت ریشه‌ای با زمینه‌های آن مقابله شود.
عضو جامعه مدرسین: باید ریشه‌های فساد در کشور از بین برود
عضو جامعه مدرسین: باید ریشه‌های فساد در کشور از بین برود
به گزارش قم نیوز آیت الله محسن فقیهی در دیدار با دکتر عطاء الله رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی که در دفتر عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه برگزار شد، در پاسخ به سوال ایشان پیرامون تفاوت ربای حرام شرعی و بهره بانکی، اظهار داشت: برخی از علمای دیگر، این مساله (پرداخت سود بانکی به اندازه جبران تورم توسط بانک) را قبول ندارند، ولی برخی مراجع آن را پذیرفتند.

وی به خاطرات دیدار خود با آیت الله سیستانی اشاره کرد و گفت: در جریان دیدار با این مرجع تقلید، یک نفر که رئیس یک صندوق قرض الحسنه بود، مطلبی گفتند،  آیت الله سیستانی خطاب به ایشان فرمودند" اینکه شما پول مردم را می گیرید و همان پول را پس می دهید، بدهکار هستید. در حالی که این پول که در بانک مانده، باید تورم آن را محاسبه کنید به آنها برگردانید."

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: ایشان صراحتا معقتد است که مقدار تورم باید در محاسبات قرار بگیرد و خود بنده نیز بر این باور هستم که قدرت خرید باید محاسبه شود.

وی ادامه داد: البته اگر بحث تورم نباشد و کسی پولی را در جایی قرض بگذارد و با عناوین اولی، هر اضافه ای بگیرد ربا و حرام است، بنابراین باید کار و تولید باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال رئیس مرکز مبنی بر اینکه از نظر شرعی حد و میزان دخالت دولت در امور خصوصی مردم تا کجاست، پاسخ داد: اقتضای مردم سالاری دینی و جمهوری اسلامی آن است که دولت حجیم نباشد بلکه محدود و امور در اختیار مردم باشد.

آیت الله فقیهی بیان کرد: مردم خودشان باید فعالیت های اقتصادی انجام دهند و در رقابت سالم، کارها را پیش ببرند و دولت  بدون تصدی گری، فقط باید نظارت کند تا اقدامی خلاف عدالت انحام نشود و معنای جمهوری اسلامی همین است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه حجیم شدن دولت به صلاح نیست، گفت: اگر دولت حجیم شود و همه کارها در اختیار دولت باشد، نظام ممکن است اسلامی باشد ولی جمهوریت آن تضعیف می شود، بنابراین، کار باید دست مردم باشد دولت مانند داور فوتبال فقط نظارتی داشته باشد که اگر جایی خطا و خلافی عدالتی را دید، سوت بزند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در قسمت دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید ریشه های فساد در کشور از بین برود، گفت: در امر به معروف و نهی از منکر سه جریان رفع منکر، دفع منکر و قلع ماده فساد ذکر شده است.

آیت الله فقیهی بیان کرد: ابتدا نباید اجازه داد فساد شکل بگیرد و باید پیشگری شود ولی اگر فسادی ایجاد شد باید به صورت ریشه ای با زمینه های آن مقابله شود و امروز متاسفانه ریشه بسیاری از مشکلات و معضلات، فقر است.

وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی یکی از بهترین جاهایی است که می تواند این معروف ها را انجام دهد و ما حتی فتوای شرعی می توانیم داشته باشیم که باید ماده فساد را ریشه کن کرد.

آیت الله فقیهی خاطرنشان کرد: روانشناسان باید مفاسد را شناسایی و راه مقابله با آنها را از نظر علمی و شرعی بررسی کنند، بنای عقلای به ماهو عقلا، حجت است و اگر عقلای قوم تصمیم بگیرند که کاری انجام شود و در مجلس هم تصویب شود، متشرعان و مجتهدان نیز آن را تایید خواهند کرد.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdciupazqt1auz2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما