قم نيوز : رییس هیات جودو استان قم گفت: با اجرای برنامه راهبردی جدید، توسعه زیرساختها، ارتقای توان فنی مربیان و حضور مؤثر در رقابتهای ملی، قم در افق پیشرو به یکی از پنج قطب اصلی جودوی کشور تبدیل خواهد شد.
قم در حال تبدیل شدن به یکی از قطبهای جودوی کشور است
به گزارش قم نیوز،محمدحسن سالاری روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به روند توسعه جودو در استان قم اظهار کرد: پرورش استعدادهای برتر بهویژه در بخش مبارزه، از مهمترین اولویتهای هیأت جودو استان است.
وی افزود: تقویت ورزش بانوان یکی از اهداف اصلی ما در حوزه توسعه جودو است و در حال حاضر بیش از یکهزار و ۲۰۰ جودوکار به صورت حرفهای در استان قم فعالیت دارند.
رییس هیأت جودو قم خاطرنشان کرد: طی چهار سال گذشته، ورزشکاران این رشته موفق به کسب ۱۱۵ مدال در رقابتهای ملی و منطقهای شدهاند که نشاندهنده روند رو به رشد جودو در استان است.
سالاری با اشاره به زیرساختهای این رشته گفت: آکادمی و خانه جودوی قم از نظر امکانات و استانداردها در کشور کمنظیر و جزو بزرگترین و بهروزترین مراکز جودو محسوب میشود.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۹ تاکنون، فعالیتهای هیأت بر مبنای یک برنامه راهبردی چهار ساله دنبال شده و این انسجام در برنامهریزی، عامل مؤثری در تحقق اهداف چشمانداز بودهاست.
سالاری با بیان اینکه برنامه راهبردی جدید نیز در سال جاری تدوین خواهد شد، تأکید کرد: اگر چنین برنامههایی در تمامی هیأتهای ورزشی با دقت و واقعگرایی عملیاتی شود، دستیابی به اهداف ترسیمشده دور از دسترس نخواهد بود.
چشمانداز هیات جودو استان قم
رییس هیات جودو استان قم با اشاره به اهداف راهبردی این هیات گفت: در افق پیشرو، تبدیل قم به یکی از پنج قطب برتر جودوی کشور، تثبیت جایگاه ورزشی اخلاقمحور و الگوساز در سطح ملی، و توسعه کمی و کیفی رشتههای کاتا بهویژه در بخش بانوان از مهمترین محورهای چشمانداز این هیات است.
سالاری همچنین دستیابی به جایگاه یکی از هشت هیات برتر ورزشی استان از نظر تعداد ورزشکار را از دیگر اهداف کلیدی هیات جودو قم عنوان کرد.
وی با تشریح مأموریتهای محوری هیات گفت: راهبری و مدیریت هوشمندانه منابع با رویکرد سیاستگذاری علمی و برنامهریزی مشارکتی، از اولویتهای هیات است. همچنین توسعه زیرساختهای جودو برای ایجاد دسترسی عادلانه در تمامی نقاط استان و تقویت بنیه مالی با اتکا به حمایتهای مردمی و سرمایهگذاری بخش خصوصی، در دستور کار قرار دارد.
سالاری افزود: ارتقای جایگاه بانوان در عرصههای قهرمانی و همگانی، یکی دیگر از رسالتهای اصلی هیات است که با برنامهریزی منسجم و حمایت از مربیان توانمند دنبال میشود.
رییس هیات جودو قم تأکید کرد:جودوی قم با تکیه بر اصول پهلوانی و روحیه نشاط اجتماعی، گامهای بلندی برای رسیدن به جایگاه فراملی برمیدارد و از همه ظرفیتهای دولتی و غیردولتی دعوت میکند تا در این مسیر، همراه و همافزا باشند.
رییس هیات جودو استان قم گفت: بیش از ۴۰ دوره آموزشی و فنی در رشته جودو طی سالهای اخیر در استان قم برگزار شده که نشاندهنده حرکت منظم، هدفمند و رو به رشد این هیات در مسیر توانمندسازی مربیان و ورزشکاران است.
سالاری افزود: کارگاههای تخصصی آموزش قهرمانان جودو و مربیان تیمهای منتخب بانوان، کارگاههای رژیم غذایی ویژه ورزشکاران رشتههای رزمی، و نیز دورههای آمادهسازی مربیان برای مسابقات، از جمله برنامههایی بود که با استقبال بالایی روبهرو شد.
وی ادامه داد: کارگاه آموزشی کاتای نو کاتا به طور ویژه برای مربیان بانوان، کارگاههای همسانسازی آموزش جودو، و همچنین دورههای تمرینی با محوریت دختران هدفمند و نوجوان، در بخش بانوان برگزار شدهاست.
رییس هیات جودو قم به برگزاری کلاسهای آموزشی در مناطق کمبرخوردار هم اشاره کرد و گفت: دوره آموزشی ویژه دختران جودوکار کهک، کارگاه آموزشی مربیان مدارس استان، و همچنین برگزاری اولین کارگاه اندیشهورزی مربیان استان در زمینه مباحث اصول پایه جودو، از برنامههای شاخص هیات در این حوزه بودهاست.
وی اظهار کرد: همچنین سمینار توجیهی و قوانین داوری برای داوران و مربیان، دورههای آموزشی دفاع شخصی و اصول اولیه آن، بهویژه در روز جهانی جودو برای نوجوانان، با حضور ۵۰ نفر برگزار شده است.
سالاری افزود: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، دوره بازآموزی کاتای نو و کاتامه نو بهصورت مستمر برای نوجوانان غرب قم برگزار شده و بانوان قمی نیز در ۲بخش تکنیک و کاتا برای شرکت در دورههای مربیگری دفاع شخصی شرکت کردهاند.
وی به برگزاری استاژ فنی دفاع شخصی جودو سبک WOSD و استاژ داوری ویژه آقایان در سطح استانی و سراسری نیز اشاره کرد و آن را گامی مهم در ارتقای علمی و فنی خانواده جودو قم دانست.
رییس هیات جودو قم گفت: در سالهای اخیر، جودوکاران استان توانستهاند افتخارات بیسابقهای را در سطح ملی و بینالمللی کسب کنند که نشاندهنده رشد چشمگیر این رشته در استان است.
سالاری با اشاره به حضور ۲۰ نفر از جودوکاران قم در تیم ملی و تیم هشت نفره نوجوانان برای نخستین بار در تورنمنت کاتا و شایبای، اظهار داشت: کسب مدالهای جهانی و آسیایی توسط ورزشکاران استان برای نخستین بار، گواهی بر تلاش، برنامهریزی و پشتکار مربیان و ورزشکاران جودو قم است.
وی کسب مدال طلای مسابقات جهانی کاتا توسط آقایان سالاری و صحرایی در سال ۱۴۰۲ و همچنین مدال نقره مسابقات آسیای بخش شایبای در سطح بینالمللی برای نخستین بار را از مهمترین این افتخارات برشمرد.
سالاری اضافه کرد: محمدحسین اشرفی موفق شد عنوان برتر مسابقات جهانی دانشآموزی را کسب کند و همچنین عنوان برتر مسابقات نوجوانان آسیا را نیز به دست آورد.
وی افزود: محمدجواد محبی نیز با کسب مدال برنز مسابقات آسیایی و حضور در مسابقات بینالمللی، افتخار دیگری را برای قم رقم زد.
رییس هیات جودو قم با بیان اینکه نوجوانان استان برای نخستین بار در سال ۱۴۰۲ موفق به کسب عنوان سومی کشور شدند، ادامه داد: ورزشکاران ما در همان سال موفق به کسب هشت مدال کشوری در تمام ردههای سنی شدند.
وی کسب مقام سوم دختران استان در لیگ آیندهسازان کشور در رده نوجوانان برای اولین بار در سال ۱۴۰۳ را نیز از دیگر دستاوردهای مهم برشمرد و گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون تیم کاتای استان قم به صورت پیوسته در مسابقات کشوری قهرمان شدهاست.
سالاری یادآور شد: تیم استان قم موفق به کسب پنج عنوان تیمی در مسابقات منطقهای در 2 بخش پسران و دختران شده و از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون نیز اردوهای آمادگی بدون وقفه و با کادرفنی ثابت برگزار شدهاست.