سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۲۱
کد مطلب : 112659

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی: قم جهان شهر کتاب است

قم نيوز : مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: شهر قم با پیشینه تاریخی و ظرفیت‌های فرهنگی آن در حال حاضر جهان شهر کتاب است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی: قم جهان شهر کتاب است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی: قم جهان شهر کتاب است
به گزارش قم نیوز،از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم،‌ محمدرضا سوقندی در نشست هم اندیشی جمعی از فعالان حوزه کتاب به مناسبت هفته کتاب افزود:‌ در جهان، شهرها بر اساس شاخص‌هایی تقسیم‌بندی می‌شوند. یک شهر بنیادش هنری است و شهر دیگری مبنایش سینماست، اگر بخواهیم برای قم با پیشینه تاریخی و ظرفیت‌های فرهنگی آن مزیت رقابتی بیابیم که وجه اشتراک ملل باشد، آن کتاب می‌باشد.

وی ادامه داد: معجزه پیامبر اسلام(ص) کتاب است؛ قرآن کریم برای همه عصرها و نسل‌ها کارکرد جهانی و جاودانی دارد و هم انسان شمول و هم جهان شمول است.

وی گفت:‌ کتاب اساس عقلانیت جامعه است، علت اصلی ناپایداری‌ها و ناترازی‌ها در محیط‌ زیست، خانواده، سیاست، اقتصاد و غیره فاصله گرفتن از عقلانیت و خرد است. وقتی انتخاب‌ها مبنایش عقلانیت نباشد، ناپایداری پدید می‌آید.

سوقندی ادامه داد: شاخص میزان پایبندی جامعه به خرد و اندیشه، میزان کتابخوانی و عادت بدان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با بیان اینکه جنس اصلی کتاب از جنس فرهنگ است، گفت: مقوله کتاب به همه حوزه‌ها برمی‌گردد. کتاب مبنای پی‌ریزی تمدن اسلامی در گذشته بوده و الان هم چنین کاربردی دارد.

۲۴ تا ۳۰ آبانماه به نام هفته کتاب نامگذاری شده‌است.

در حال حاضر ۲۵ کتابخانه نهادی در سطح استان قم وجود دارد که از این تعداد،‌ ۱۵ کتابخانه در سطح شهر قم، پنج کتابخانه در مرکز شهرستان‌ها و بخش ها و پنج کتابخانه در روستاها فعال است.

قم به تنهایی با چاپ بیش از نیمی از کتاب‌های مذهبی، رتبه نخست کشوری را در این زمینه دارد.

هم اکنون یک‌هزار و ۳۲۹ ناشر، ۲۹۷ چاپخانه و واحدهای وابسته و ۲۰۰ کتابفروشی در قم مشغول فعالیت هستند.
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
https://qomnews.ir/vdcbs5b89rhb80p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما