يکشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۶
کد مطلب : 70908
منبع : خبرگزاری فارس
معاون وزیر نیرو:

ظرفیت 250 مگاواتی تولید برق نیروگاه‌های برق خورشیدی کشور

قم نيوز : معاون وزیر نیرو گفت: ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برق خورشیدی که در نقاط مختلف کشور احداث شدند حدود 250 مگاوات است، نرخ رشد احداث این نیروگاه‌ها در کشور بیشتر از نرخ رشد احداث نیروگاه‌های دیگر است.
ظرفیت 250 مگاواتی تولید برق نیروگاه‌های برق خورشیدی کشور
ظرفیت 250 مگاواتی تولید برق نیروگاه‌های برق خورشیدی کشور
به گزارش قم نیوز سید محمد صادق زاده عصر امروز در آیین افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی استان قم در سالن جلسات اداره کل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به فواید احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی اظهار کرد: پیک مصرف برق در استان قم در فصل تابستان است و بیشترین تولید مصرف برق توسط نیروگاه‌های برق خورشیدی هم در فصل تابستان است، همچنین این نیروگاه‌ها اشتغال زایی خوبی دارند.

وی ادامه داد: نیروگاه‌های برق خورشیدی احتیاجی به مصرف آب ندارند، در حالی که مصرف آب نیروگاه‌های حرارتی زیاد است، باید آب برای مصارف مهم تر اختصاص پیدا کند.

معاون وزیر نیرو افزود: کشورهایی در دنیا وجود دارند که تابش خورشید در آن کشورها زیاد است، اما زمین به اندازه مورد نیاز در آن کشورها برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی وجود ندارد، اما در ایران زمین به اندازه کافی برای احداث این نیروگاه‌ها است و کشورمان علاوه بر نفت و گاز ظرفیت خوبی برای تولید برق خورشیدی دارد.

صادق زاده قیمت‌های خرید تضمینی برق را قیمت‌های جذاب دانست و تصریح کرد: وزارت نیرو به دنبال حمایت از تولید برق از طریق انرژی‌های پاک است تا شاهد صرفه جویی در مصرف سوخت و مصرف آب در تولید برق در کشور باشیم.

وی ادامه داد: اگر در استانی، استانداری و دستگاه‌های دیگر از سرمایه گذاران تولید برق خورشیدی حمایت کنند، شاهد افتتاح نیروگاه‌های برق خورشیدی در آن استان خواهیم بود، این مساله در استان قم رخ داد و اطمینان دارم که نیروگاه‌های تولید برق خورشیدی در این استان یکی پس از دیگری به بهره برداری خواهند رسید.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق افزود: دو سال پیش نخستین نیروگاه بزرگ برق خورشیدی در کشور به بهره برداری رسید، از آن زمان تاکنون 40 نیروگاه بزرگ برق خورشیدی در کشور وارد مدار تولید شدند و ظرفیت تولید برق این نیروگاه‌ها حدود 250 مگاوات است، نرخ رشد احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی در کشور بیشتر از نرخ رشد احداث نیروگاه‌های دیگر است.

صادق زاده با اشاره به ظرفیت تولید برق بادی در استان قم اظهار کرد: مجوزی برای احداث نیروگاه‌های برق بادی در این استان صادر شده است، اما اولویت در استان قم تولید برق خورشیدی است، البته مناطق با پتانسیل بادی خوب در این استان وجود دارد.

وی ادامه داد: به دنبال احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی در پشت سدها و رودخانه‌ها در کشور هستیم، این نیروگاه‌ها علاوه بر تولید برق از تبخیر آب جلوگیری خواهند کرد، امکان احداث چنین نیروگاه‌های در استان قم با وجود مشکل کمبود آب وجود دارد.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: باید به جای تولید برق از نفت و گاز به دنبال استفاده از این منابع در مصارف دیگر باشیم همچنین باید صادرات برق خورشیدی از ایران را در آینده به کشورهای مختلف دنبال کرد.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcdjn05.yt0zz6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما