يکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۰۰
کد مطلب : 91769
منبع : خبرگزاری حوزه نیوز
مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه:

مهمترین نقش حوزویان برای تمدن سازی، تقویت بعُد بین المللی مراسم اربعین است

قم نيوز : حوزه وظیفه دارد ضمن تقویت بعُد بین المللی، بین الادیانی و بین المذاهبی، برای نهادینه شدن بعُد معرفتی تمدنی اربعین هم تلاش کند.
مهمترین نقش حوزویان برای تمدن سازی، تقویت بعُد بین المللی مراسم اربعین است
مهمترین نقش حوزویان برای تمدن سازی، تقویت بعُد بین المللی مراسم اربعین است
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام سید مفید حسینی کوهساری پیش از ظهر امروز در نشستی که با موضوع سبک زندگی توحید و اربعینی در سالن مرحوم آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزه های علمیه در قم برگزار شد، گفت: در این چند سال اخیر رهبر معظم انقلاب جهت گیری به سمت تمدن نوین اسلامی را تعیین کردند.

مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه، با بیان اینکه داشتن نگاه تمدنی به دین، امر تخیلی نیست و اربعین می تواند این نماد باشد، اظهار داشت: چرا که اربعین بزرگترین تبلور و ظهور همه ویژگی های بشری و از همه مهمتر این که در یک مقیاس کوچک و در زمان خاص اتفاق می افتد.

وی با اشاره به رسالت حوزویان در بحث اربعین گفت: حوزه وظیفه دارد، ضمن تقویت  بعُد بین المللی، بین الادیانی و بین المذاهبی، برای نهادینه شدن بعُد معرفتی  تمدنی اربعین هم تلاش کند، چرا که این مسئله برکاتی دارد، از جمله اینکه سبب امیدواری در بین مردم جهان می شود.

مسئول مرکز ارتباطات بین الملل حوزه های علمیه اظهار داشت: اگر این اتفاق بیفتد و در مقیاس اربعین نیز بتوانیم شعارهای عدالت خواهی را محقق کنیم، توانسته ایم گام موفقی در عرصه عدالت خواهی در سبک زندگی امام حسین(ع) به خصوص در بحث اربعین در جهان برداریم.

حجت الاسلام محمد حسین طاهری، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) نیز با اشاره به موضوع سبک زندگی اربعینی و شبیه بودن انسان به خدا، گفت: شبیه خدا بودن، مسئله ای است که در قرآن و حتی در تورات تأکید شده است و این دسته از ادیان هم معتقدند که انسان از عظمت الهی برخوردار بوده و روح آن آسمانی است.

وی افزود: شبیه بودن یعنی انسان از نظر روحی و معنوی می تواند به جایگاه بسیار والایی برسد و این مسئله مهمی است که اسلام هم به آن اشاره دارد.

این محقق با بیان اینکه انسان در رسیدن به مقام والا مخیر و آزاد است و  ادیان الهی معتقد به شریعت می باشند، گفت: اینها معتقدند که شعائر نشانه زیست مؤمنه و عمل به آن شرط است.

حجت الاسلام  طاهری با بیان این که همه ادیان معتقد به انسان کامل  می باشند، عنوان کرد: از نظر اینها انسان صالح کسی است که دارای ایمان و عمل خالص باشد.

استاد حوزه و دانشگاه اظهارداشت: یهودیان معتقدند رسیدن به مقام کامل در این دنیا وجود ندارد و در جهان دیگر اتفاق می افتد، ولی مسیحیت معتقدند انسان اگر خودش را تماما وقف خدا کند، یعنی در عمل به قوانین ملزم باشد، می تواند انسان کامل باشد لذا این امر در این دنیا مسیر خواهد بود.  

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره)  افزود: ادیان معتقدند عمل  و ایمان شرط در انسان کامل است و مهمتر این که از نظر آنها مراد از عمل صالح، اخلاق است.

این محقق با بیان این که فرق مهم دین اسلام و سایر ادیان در مفسّر است  گفت: در اسلام شخصیت های چون اهل بیت(ع) بودند که دین را تفسیر و تبیین کردند، ولی در سایر ادیان این موارد نبوده است.

وی بیان داشت: اما از نظر اسلام انسان کامل پیامبر(ص)، معصومین (ع)و... می باشند و انسان کامل کسی است که در هم حال در عمل، زبان و گفتار پیرو اهل بیت(ع) و دین باشد و هر چه از سوی خدا به او می رسد، راضی باشد و کوچکترین گله ای و شکوائیه ای نکند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که نمونه امام حسین(ع) نمونه ای از انسان کامل است، اظهارداشت: معتقدیم این امام مظهر انسان کامل می باشد، چرا که در همه حال توانسته برای جهانیان الگو باشد.

حجت الاسلام طاهری با بیان این که مهمترین نکته در سیره زندگی امام حسین(ع) عدالت و آزادی خواهی او است، افزود: این امام همام مرزها را در نوریده چرا که ایشان دنبال صلح خواهی و عدالت بودند و این سخن ایشان نیاز امروز بشر است و روی همین اساس همه ادیان طرفدار این همام می باشند.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) با بیان این که پیاده روی اربعینی توانسته نقطه اتصالی بین ادیان الهی ایجاد کند، چون در آن عشق محور و همین مسئله مورد تأکید ادیان الهی است، گفت: مهمترین جمله ای که می توان در مورد اربعین بیان کرد، این است که اربعین نماد عشق ورزی و صفا است و به همین دلیل می تواند الگوی تقریبی و مصداق دیالوگ بین الادیانی باشد.

این محقق افزود: اربعین می تواند حتی خلأ معنویت در دنیای امروز را پر کند چرا که مصداقش امام حسین(ع) است و در شرایط فعلی باید کاری کرد مدل اربعین و عدالت خواهی راه اندازی شود.

وی بیان داشت: مکتب امام حسین خاموشی ندارد و اربعین حتی می تواند نماد صلح خواهی و عدالت خواهی باشد.

حجت الاسلام  طاهری با بیان این که ویروس کرونا، دست ساز صهیونیزم جهانی برای تعطیل کردن مراسم معنوی است، اظهار داشت: این قوم تلاش کرده با تعطیل کردن مراسم معنوی در دنیا و تعطیل کردن فرهنگ، مردم را به فضای مجازی روی بیاورد تا بهتر بتوانند همه ادیان و مردم جهان را به کنترل خود در بیاورند.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) با بیان این اما در مقام مقابله، ما حووزیان نباید ساکت بمانیم و باید حرکت هایی برای زمینه سازی ظهور و .... انجام دهیم، اظهار داشت: با درک بهتر فضای مجازی و استفاده بهتر و بهینه تر از آن می توان این تهدید را تبدیل به فرصت کرد و قلب های مردم جهان را به دین و اسلام و مسئله مهدویت و ظهور آماده تر کرد.
انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdcb9zb9.rhb80piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما