شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۱۲
کد مطلب : 93250

نقش پررنگ «یلدا» در تداوم محدودیت‌های کرونایی

قم نيوز : در هفته‌های اخیر، شاهد کاهش آمار‌های کرونایی در کشورمان بوده‌ایم، طوری که از حدود ۱۴ هزار مبتلای روزانه به کمتر از ۱۰ هزار مبتلا رسیده و به تناسب آن، شمار بستری شدگان نیز از مرز ۲۵۰۰ نفر به کمتر از ۱۵۰۰ در روز رسیده است؛ روندی که در آمار جان باختگان بسیار چشمگیرتر است. اما رهاورد این کاهش‌ها چه بود؟
نقش پررنگ «یلدا» در تداوم محدودیت‌های کرونایی
نقش پررنگ «یلدا» در تداوم محدودیت‌های کرونایی
به گزارش قم نیوز سه هفته بعد از شروع محدودیت‌های شدید کرونایی در کشورمان، هنوز تداوم یا پایان یافتن این محدودیت‌ها برای بسیاری از ایرانیان سوال برانگیز است.

محدودیت‌های کرونایی که از نخستین روز آذرماه در کشورمان در دستور کار قرار گرفته و با منع سفر شهر به شهر موجب سوت و کور شدن شریان‌های ارتباطی در سراسر کشور شده، بسیاری از کسب و کار‌ها را در شهر‌های پرشمار تعطیل کرده و به منع تردد شبانه گره خورده، اکنون در مقطعی حساس قرار گرفته است.

این را می‌شود از کاهش آمار مبتلایان در هفته‌های اخیر دریافت که از حدود ۱۴ هزار در روز به کمتر از ۱۰ هزار مبتلا در روز رسیده و به تناسب آن، شمار مبتلایانی که هر روز بستری می‌شوند نیز از مرز ۲۵۰۰ نفر به کمتر از ۱۵۰۰ در روز رسیده است؛ روندی که در آمار جان باختگان کووید ۱۹ بهتر خودنمایی می‌کند، چون از ۵۰۰ جان باخته در روز به کمتر از ۲۵۰ فوتی در روز رسیده‌ایم.

اما رهاورد این کاهش‌ها چه بوده است؛ آیا موجب کاهش محدودیت‌ها شده؟ این سوالی است که پاسخ مسئولان به آن در ابتدای هفته گذشته، متفاوت از چیزی بود که انتظارش می‌رفت، به این صورت که از یک سو تاکید کردند اغلب شهر‌هایی که در وضعیت قرمز هستند، به وضعیت نارنجی تغییر کرده اند، اما تصمیم به تشدید محدودیت‌ها گرفتند و اعلام کردند که منع تردد شبانه که مختص شهر‌های قرمز بود، در شهر‌های نارنجی هم اجرا خواهد شد!

مرور این تصمیم نشان می‌دهد، نمی‌توان کاهش آمار‌ها را مترادف تصمیم کاهش محدودیت‌ها دانست، بلکه هدف مسئولان از اتخاذ محدودیت، اهدافی بزرگتر است. اهدافی مانند تثبیت روند کاهش آمار‌ها که هنوز محقق نشده و تنها مقدمات آن رقم خورده است. موفقیت‌هایی شکننده که ممکن است با یک غفلت از دست بروند.

این همان چیزی است که وزیر بهداشت و برخی دیگر از مسئولان بار‌ها نسبت به آن هشدار داده و خواستار مقابله با عادی انگاری شرایط شده اند؛ اتفاقی که ممکن است برخی مناسبت‌های پیش رو موجب رقم خوردنش شوند، از جمله مناسبت مهمی به نام «یلدا»؛ شبی که برای ایرانیان از اهمیت بسیاری برخوردار است و با دورهمی‌ها برپا داشته می‌شود که به تاکید موکد مسئولان، مهم‌ترین عامل شیوع کرونا در این ایام است.

البته یلدا صرفا یک شب نیست و برای برگزاری اش، بازار‌ها شلوغ می‌شوند و ازدحام جمعیت هم عاملی است که شیوع ویروس را گسترش می‌دهد. نکاتی که بر اساس آن یلدا به رویدادی مهم در مبحث همه گیری کووید ۱۹ تبدیل می‌شود که برای رفع نگرانی‌ها پیرامون آن لازم است تدابیری ویژه در دستور کار قرار گیرد، همان گونه که غربی‌ها نگران کریسمس هستند و برای رفع نگرانی‌ها پیرامون آن، طرح‌هایی ویژه را در دستور کار قرار داده اند.

محدودیت‌هایی که کشور‌هایی مانند آلمان تا روز کریسمس تمدیدشان کرده اند تا مانع از گسترش شیوع ویروس در کشورشان شوند و احتمالا مشابه شان در کشورمان اتخاذ خواهد شد تا یلدا به نقطه اوج شیوع ویروس در کشور تبدیل نشود و دستاورد‌های اخیر را از بین نبرد. تصمیمی که ظاهرا قرار نیست، یکپارچه اتخاذ و اعمال شود و قرار است صورت تدریجی و شهر به شهر و استان به استان تمدید و اعلام شود.

انتهای پیام / 106
https://qomnews.ir/vdciura3.t1apw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما