قم نيوز : مدیر حوزه های علمیه، کمبود امکانات و لوازم دانشی برای فعالیت علمی و فناوری‌های برجسته را عمده‌ترین دلیل عدم ماندگاری نخبگان و گسترش مهاجرت دانست و ابراز داشت: امیدواریم پیشگامی حوزه در هوش مصنوعی و ورود به قلمروهای جدید، آفاق روشنی را پیش روی تمام نخبگان کشور باز نماید.
پیشگامی حوزه در هوش مصنوعی آفاق روشنی را پیش روی نخبگان باز می‌کند
پیشگامی حوزه در هوش مصنوعی آفاق روشنی را پیش روی نخبگان باز می‌کند
به گزارش قم نیوز آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار اعضای شورای راهبری کلان پروژه هوش مصنوعی، ضمن تقدیر از تلاش مجاهدانه دست اندرکاران این پروژه مهم،افزود: استعدادهای شما عزیزان جزء ذخایر بزرگ کشور است، ورود قوی به هوش مصنوعی می‌تواند ما را در رهنمون سازی تدوین اسناد درست و عمیق ملی و بین المللی کمک کند.

وی در ادامه، ماه شریف شعبان را از فرصت‌های کم نظیر مراحل سیر و سلوک الی الله و تهذیب نفس توصیف نمود و اذعان داشت: بزرگان دین ضمن توجه به حقیقت ظاهری، تدوینی و ملکی ماه‌های شعبان، رمضان و رجب، به حقیقت فراتر از حقایق مادی توجه ویژه‌ای داشته، برنامه‌های عبادی را برای گشودن دریچه‌های ملکوت و رسیدن به حقایق ناب مورد تاکید قرار می‌دادند.

 اعرافی با اشاره به این که حوزه درگستره تاریخ، به عنوان نهاد علمی و دینی از هویت و ذات برجسته و راسخی برخورداربوده، نهادی صرفاً فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی مذهبی به آن مفهوم غربی نیست، اظهارداشت: حوزه، با تمام فراز و فرودها و قبض و بسط‌های تاریخی، همواره دانش بنیان به معنای دقیق و عمیق بوده‌است.

وی با بیان این که ورود هوش مصنوعی دردانش‌هایی که از لایه‌های پیچیده و در هم تنیده‌ای برخوردار است، باروری حوزه دانشی هوش مصنوعی را نیز به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: همیاری هوش مصنوعی و فقه و ورود این مقوله درحوزه فقه را می‌توان به خدمات متقابل قلمروها تعبیر نمود.

وی افزود: ناظر به اهمیت به کارگیری حداکثر توان در ارائه استدلال دقیق از متون دینی نزد فقیه، به جرأت می‌توان گفت؛ بر فقیه لازم است تا با توجه به تأثیر بکارگیری هوش مصنوعی در اجتهاد و استباط، تقویت این مهم را مورد توجه قرار دهد.

 اعرافی با تأکید بر این که هوش مصنوعی یکی از محورهای رویکردی حوزه به شمار رفته، ابعاد مختلفی از این مهم مورد توجه است، خاطرنشان کرد: کاربست هوش مصنوعی در عرصه اجتهاد تنها یکی از ابعاد بهره‌گیری از هوش مصنوعی است.

مدیرحوزه‌های علمیه با بیان این که هوش مصنوعی به عنوان یک سوژه و موضوع، می‌تواند با رشته‌های علوم اسلامی رابطه برقرار نموده، گذاره‌های دانشی مختلفی را ناظر بدان ترسیم نمود، یادآور شد: ورود قوی به هوش مصنوعی می تواند ما را در رهنمون‌سازی تدوین اسناد درست و عمیق ملی و بین المللی کمک کند.

وی با بیان این که در دو سال آینده باید خروجی‌های جدی و قوی از این کلان پروژه را به جامعه علمی و حوزوی کشور ارائه نماییم، تصریح کرد: استعدادهای شما عزیزان جزء ذخایر بزرگ کشور است؛ باید زیرساخت‌ها را برای پایداری فکرهای برجسته و گشودن قلمروها و آفاق جدید دانشی جدی بگیریم.

 اعرافی در بخش پایانی سخنان خود کمبود امکانات و لوازم دانشی برای فعالیت علمی و فناوری‌های برجسته را عمده‌ترین دلیل عدم ماندگاری نخبگان و گسترش مهاجرت دانست و ابراز داشت: امیدواریم پیشگامی حوزه در هوش مصنوعی و ورود به قلمروهای جدید، آفاق روشنی را پیش روی تمام نخبگان کشور باز نماید.

انتهای پیام / 106
https://qomnews.ir/vdce7x8o.jh8nvi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما