دوشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۰
کد مطلب : 38421
نارضایتی مراجع از سود بالای بانکی، رئیسشان را به قم کشاند

سفر رئیس شورای هماهنگی بانکها به قم برای تغییر نظر مراجع درباره سود بانکی

امتناع آیت الله جوادی آملی از دیدار با همتی تا این لحظه
قم نيوز : قم نیوز: رئیس شورای هماهگنی بانک های کشور فردا به قم سفر می کند تا دردیدارهایی با مراجع تقلید، خواستار تغییر نظر ایشان در مورد سود بانکی و حفظ ساختار بهره های بانکی شود.
سفر رئیس شورای هماهنگی بانکها به قم برای تغییر نظر مراجع درباره سود بانکی
به گزارش قم نیوز، عبدالناصر همتی، رئیس شورای هماهنگی بانک های کشور فردا به قم سفر می کند تا در دیدار با مراجع تقلید، از موضع گیری های اخیر این بزرگواران درباره سود بانکی گله کند و خواستار تغییر نظر این عزیزان درباره حرام بودن سود بانکی یا حرام بودن جریمه تاخیر تادیه شود.

برنامه دیدار همتی با آیات عظام موسوی اردبیلی، علوی گرگانی، وحید خراسانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی اعلام شده است، اما ظاهر هنوز آیت الله جوادی آملی که سخن ایشان درباره حرام بودن سود بانکی و حرام بودن حقوق کارمندان بانک های ربوی، به طور گسترده پخش شد، به همتی وقت ملاقات نداده است.

اکثر مراجع تقلید، به جز آیت الله موسوی اردبیلی که غالبا از دولت یازدهم طرفداری می کند، نسبت به سود بانکی یا خسارت تاخیر تادیه اعلام نظر کرده اند و آن را حرام دانسته اند و در فتوا یا سخنان خود، نسبت به لزوم تغییر سیستم بانکی مبتنی بر بهره هشدار داده اند.

آیت الله جوادی آملی چندی قبل در دیدار با شهردار قم که از سود چند ده میلیون تومانی روزانه وام های بانکی شهر قم گله کرده بود، سودهای بانکی را حرام دانست و آیت الله مکارم شیرازی نیز خسارت تاخیر تادیه را شرعی ندانست.

آیت الله علوی گرگانی نیز قبلا قراردادهای بانکی را که خسارت تاخیر تادیه را در قالب وجه التزام، مشروع جلوه می دهد، باطل دانسته بود.

در واکنش به این سخنان مراجع تقلید، بسیاری از کارمندان بانکها با دفاتر این مراجع عظام تماس گرفته بودند و ناراحتی خود را از کار کردن در یک محیط ربوی ابراز کرده بودند و به نظر می رسد به سبب واکنش افکار عمومی و ناراحتی کارمندان بانک ها، همتی برای درخواست استمداد و توجیه اعمال بانکی بر اساس قانون بانکداری بدون ربا به قم می آید.

سودهای بانکی بالا و خسارت تاخیر سنگین از یک سو و نپرداختن تسهیلات قرض الحسنه و مصرف منابع قرض الحسنه در فعالیتهای دیگر به همراه خارج کردن منابع جذب شده بانکی از مردم قم به مقصد استان های دیگر و سختی دریافت تسهیلات برای واحدهای تولیدی که به ورشکستگی منجر می شود، سبب ناراحتی و نارضایتی شدید مراجع تقلید از بانکها شده است.

انتهای پیام / 105
https://qomnews.ir/vdchzknx.23n6idftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

معلم
سلام خدا بر علمای و مراحع بزرگ و دلسوز.

اگر سود سپرده های بانکی(سود بدون مالیات،دردسر،ریسک و زحمت) ریشه کن شود آنقدر کار و تولید و اشتغال و بهره وری ناشی از تقویت بخش خصوصی و درآمدهای مالیاتی دولت زیاد می شود که ملت نیاز به وام حتی قرض الحسنه نخواهند داشت در نتیجه بانکها بالاجبار در جهت جذب مشتری و کسب درآمد حتی کارمزد وام قرض الحسنه را کاهش خواهند داد و در پرداخت وام به کارکنان بانکها اینقدر دست و دل باز نخواهند بود.اگر سود سپرده های بانکی(سود بدون مالیات،دردسر،ریسک و زحمت) ریشه کن شود آنقدر کار و تولید و اشتغال و بهره وری ناشی از تقویت بخش خصوصی و درآمدهای مالیاتی دولت زیاد می شود و بالتبع کاهش تورم و کاهش هزینه تولید که کالای خارجی قابل رقابت با کالای ایرانی و قاچاق کالای خارجی مقرون به صرفه نخواهد بود. همه از مبارزه با فساد و مبارزه با قاچاق و پرداخت وام قرض الحسنه ازدواج می گویند ولی اصل مطلب را کمتر بیان می کنند،ریشه همه مشکلات و ام الفساد سود سپرده های بانکی در ایران است(سود بدون مالیات،دردسر،ریسک و زحمت)که باید حداقل مشابه سایر کشورها شود.سالهاست که مسئولین با سخنان و اقدامات غیرمنطقی ،بی ربط ،غیر علمی ،غیر معقول و نادیده گرفتن تجربه جهانی و دستورات الهی فقط دور خود می چرخند در واقع در اصلاح امور اخلال و انحراف ایجاد می کنند.
به روش گاندی(مبارزه منفی) می شود بانک ها را اصلاح کرد. گاندی از مردم هند خواست کاملا آرام و مسالمت آمیز فقط از مصرف کالاهای استعمارگران و استثمارگران خودداری کنند. اگر مردم از تسهیلات بانک ها استفاده نکنند به راحتی بانکها اصلاح می شوند.

به روش گاندی و علامه طهرانی می توان حریف بانکها شد.
علامه طهرانی:"سرچهارراه لبو بفروشید اما از بانک وام نگیرید"
http://ar-rafiee.mihanblog.com/post/1031