قم نيوز : رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: در حال حاضر استان قم با بیش از ۵۲ تُن گوشت ماهیان خاویاری رتبه ششم کشور در تولید این محصول و رتبه هفتم کشور در تولید خاویار پرورشی را به خود اختصاص داده‌است.
قم با تولید بیش از ۵۲ تن گوشت ماهی خاویاری در رتبه ششم کشور است
قم با تولید بیش از ۵۲ تن گوشت ماهی خاویاری در رتبه ششم کشور است
به گزارش قم نیوز محمد رضا حاجی رضا روز یکشنبه در حاشیه مراسم روز مزرعه در مجموعه پرورش ماهیان خاویاری برخورداری (از برترین مزارع پرورش ماهیان خاویاری در قم) گفت: هشت مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در این استان فعال است و قم رتبه نخست تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری در میان استان‌های غیرساحلی را به خود اختصاص داده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: یکی از مهمترین ظرفیت‌های کشاورزی استان قم در حوزه شیلات، پرورش ماهیان خاویاری است و بهره‌برداران این بخش توانسته‌اند سال گذشته بیش‌از ۵۲ تُن گوشت ماهی خاویار و ۱۲۸ کیلوگرم خاویار را تولید کنند.

حاجی رضا با اشاره به مزایای ایجاد مجموعه‌های پرورش ماهیان خاویاری در داخل مزارع استان، ادامه داد: با ایجاد بستر‌های لازم در مزارع می‌توان، آب استفاده شده برای پرورش ماهیان را دوباره در چرخه تولید سایر محصولات کشاورزی به کار گرفت و سطح بهره‌وری را در این بخش مهم اقتصادی گسترش داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: عملکرد موفق پرورش دهندگان ماهیان خاویاری در قم نشان داد با نگاه عالمانه و بهره‌گیری از دانش‌روز دنیا، تا چه اندازه می‌توان از منابع آبی زیرزمینی در مناطق گرم و خشک در راستای تولید ثروت و ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی بهره‌برد.

حاجی رضا گفت: امروز پرورش دهندگان ماهیان خاویاری در قم، در رابطه با روش‌های تکثیر این ماهیان، معرفی گونه‌های مقاوم با شرایط آب‌وهوایی مناطق مختلف، تهیه غذای مورد نیاز برای پرورش ماهیان خاویاری و نیز سایر عوامل موثر در این خصوص آشنایی کافی دارند و تجربه‌های خود را با علاقه‌مندان به فعالیت در حوزه پرورش ماهیان خاویاری به اشتراک می‌گذارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به این که قم در زمینه پرورش ماهیان خاویاری در میان استان‌های غیر ساحلی جایگاه مطلوبی دارد، افزود: بیش از ۲۰ سال است که پرورش ماهیان خاویاری در قم جریان دارد و به همین دلیل دانش بومی خوبی در این حوزه به دست آمده که از آن برای موفقیت‌های آینده استفاده خواهیم کرد.

او ادامه داد: سرمایه گذاری در حوزه پرورش ماهیان خاویاری، از نظر اقتصادی سود آور و مقرون به صرفه بوده و به همین دلیل ما در قم شاهد افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه هستیم که می‌تواند فرصت‌های متعدد شغلی نیز در بخش کشاورزی استان ایجاد کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: با ایجاد زیرساخت‌های لازم ظرفیت تولید گوشت ماهیان خاویاری در این استان نیز در حال گسترش است و در آینده نزدیک سالانه بیش از ۱۱۰ تُن گوشت ماهیان خاویاری در قم تولید و به بازار عرضه خواهد شد.

او افزود: اقدام‌های لازم برای گسترش سطح پرورش ماهیان خاویاری درقم انجام شده‌است و این استان با وجود موقعیت آب و هوایی ویژه‌ای که دارد در زمینه پرورش انواع ماهیان خاویاری به جایگاه مناسبی رسیده‌است و تلاش‌های برای ارتقا این جایگاه در سال‌های آینده ادامه می‌یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم عنوان کرد: به طور کلی پرورش ماهیان خاویاری در قم برای کشاورزی استان مزیت‌های اقتصادی مناسبی دارد و ما از هرگونه سرمایه گذاری و فعالیت در این بخش حمایت می‌کنیم که از جمله آن پرداخت تسهیلات بانکی مورد نیاز به متقاضیان است.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در استان قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.
انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdceef8zojh87pi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما