پنجشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۲۸
کد مطلب : 80387
منبع : خبرگزاری حوزه نیوز
حجت الاسلام حکیم تشریح کرد؛

نقش حوزه و دانشگاه در تشکیل جامعه خانواده‌محور

قم نيوز : حجت الاسلام حکیم با بیان اینکه خانواده یک مسأله اساسی در فرهنگ ما است، به تشریح نقش حوزه و دانشگاه در تشکیل جامعه خانواده‌محور پرداخت.
نقش حوزه و دانشگاه در تشکیل جامعه خانواده‌محور
نقش حوزه و دانشگاه در تشکیل جامعه خانواده‌محور
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام سید منذر حکیم، در دوره آموزشی تربیت مبلغ نظام جامع خانواده که پیش از ظهر امروز پنجشنبه 3 مردادماه 1398 در مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، بیان داشت: سال‌ها است که به دنبال طرح جامع و مفصلی هستیم تا بشود در حوزه‌های علمیه به ‌ویژه‌ حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه تحول ایجاد کرد.

وی با اشاره به آسیب‌شناسی سقوط قوم عاد، ثمود و فرعون ادامه داد: این قوم‌ها عظمت و قدرت بسیار زیادی داشتند اما نابود شدند و قرآن کریم ظغیان و فساد را عامل فروپاشی و نابودی آن‌ها می‌داند.

استاد حوزه ابراز کرد: خداوند متعال در سوره علق علت طغیانگری را استغنای انسان می‌داند، با استغنا و غرور حتی علم انسان علت طغیان و نابودی وی می‌شود، غرور در علم و دانش سبب می‌شود که نور علم به حجاب تبدیل ‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین حکیم با بیان اینکه چهل سال از انقلاب اسلامی گذشته و تحولات اجتماعی در طول این سال‌ها اتفاق افتاده است تشریح کرد: ما باید از تجربه آندلس عبرت بگیریم و نسبت به مسئله خانواده و وضعیت عفاف و حجاب اهمیت ویژه‌ای قائل باشیم.

وی با بیان اینکه خانواده یک مسئله اساسی در فرهنگ ما است افزود: مقام معظم رهبری فرمودند: «ما یک جامعه خانواده محور هستیم» و همه ارگان‌ها و نهادها باید نسبت به خانواده‌محور بودن جامعه توجه ویژه داشته باشند.

استاد حوزه با بیان اینکه طراحی رشته تخصصی فقه نظام خانواده از کارهای علمی و پژوهشی خوب در عرصه خانواده بود، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سخنان خود نسبت به سیاست‌های کلان در عرصه خانواده توجه ویژه‌ای دارند.

وی با اشاره به اهمیت مسأله پژوهش در تبلیغ دین، ادامه داد: پژوهشگر بودن از ویژگی‌های مهم یک مبلغ موفق است، مبلغی می‌تواند در تبلیغ خود عملکرد موفقی داشته باشد که بتواند در موضوعات مختلف تبلیغی پژوهش کند، در عرصه خانواده نیز همچنین است و پژوهشگر این عرصه می‌تواند عملکرد تبلیغی موفق‌تری داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین حکیم خاطرنشان کرد: در متن قرآن کریم اهداف بزرگی برعهده نهاد خانواده گذاشته شده است که یکی از آن‌ها نسل‌پروری و به‌جود آوردن جوامع بشری است.

وی اظهار کرد: مسائل فقهی، حقوقی، تفسیری، تاریخی اخلاقی و غیره خانواده با همدیگر پیوند خورده‌ و باید با یک نگاه جامع به همه این مسائل توجه داده شود.

استاد حوزه ادامه داد: نگاه ما باید در حوزه‌، دانشگاه و مراکز تصمیم‌گیر نظیر صداوسیما، قوه قضائیه و غیره نسبت به مسئله خانواده تحول یافته و به مسئله پیشگیری از آسیب‌ در این عرصه توجه بیشتری شود، قوه قضائیه در زمینه پیشگیری از آسیب‌های خانواده گام‌هایی برداشته و قطعا این کار نتیجه بهتری نسبت به درمان آسیب‌ها خواهد داشت.

وی ابراز کرد: در عرصه خانواده غیر از فقه، قرآن و سنت، دو سند بالادستی در جمهوری اسلامی وجود دارد که یکی از آن‌ها سیاست‌های ۱۶ گانه خانواده و دیگری سیاست‌های جمعیتی است و باید برای کار علمی و فرهنگی در عرصه خانواده به این اسناد توجه شود.

حجت الاسلام والمسلمین حکیم تشریح کرد: مشکلات آموزشی عرصه خانواده در جامعه وجود دارد و برای رفع این مشکلات آموزشی باید فعالیت‌های پژوهشی در عرصه خانواده انجام شود، اولین آسیب‌ها در عرصه خانواده را باید در نظام آموزشی دنبال کنیم و سپس در نظام تبلیغ و نظام مشاوره به دنبال آسیب‌زدایی باشیم.

وی بیان داشت: وقتی مراکز جامع نسبت به دانشگاه خانواده‌محور، حوزه خانواده‌محور و جامعه خانواده‌محور شناخت کافی داشته باشند، می‌توانیم نسبت به آموزش، پژوهش و تبلیغ در این عرصه عملکرد مناسبی داشته باشیم.
انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdcfemdc.w6dxcagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما