قم نيوز : عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دین اسلام دین منطق، آزادگی و استدلال است و دینی نیست که در ابتدای کار با شمشیر بخواهد مطلبی را برساند.
عضو مجلس خبرگان رهبری: ایستادگی در برابر دشمن مهم‌ترین درس مباهله است
عضو مجلس خبرگان رهبری: ایستادگی در برابر دشمن مهم‌ترین درس مباهله است
به گزارش قم نیوز حجت‌الاسلام‌ عسکر دیرباز اظهار داشت: بیست و چهارم ذی‌الحجه روز مباهله است، در انتهای عربستان مسیحیانی زندگی می‌کردند که پیامبر(ص)  آن‌ها را به اسلام دعوت کردند ولی راضی نشدند و گروهی خدمت رسول خدا فرستادند و پیامبر(ص) برای آن‌ها اسلام را عرضه کردند ولی نپذیرفتند و پیشنهاد مباهله دادند.

وی افزود: مباهله یعنی دوگروهی که ازنظر فکری و عقیدتی مخالف هستند کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و می‌گویند هرکدام از ما که بر باطل باشیم لعن و عذاب الهی شامل حال ما شود و این موضوع را با تشریفاتی نسبت به یکدیگر اعلام می‌کنند، با توجه به اینکه در قرآن آمده است در عمل نیز تحقق پیدا می‌کند و گروهی که باطل باشند دچار لعن و عذاب الهی می‌شوند.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: رسول خدا مباهله را پذیرفتند و با امیرالمؤمنین (ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) آمدند، بزرگ مسیحیان مشاهده کرد که رسول خدا با نزدیکان خود آمده و هراسی به دلش افتاد و گفت اگر پیامبر(ص) به حقانیت خود ایمان نداشت و یا دچار تردید بود از افراد عادی می‌آورد و هیچ شخصی راضی نمی‌شود خانواده‌اش دچار خطر شود.

رئیس دانشگاه قم تصریح کرد: رسول خدا نزدیک‌ترین افراد را با خود آوردند و براین اساس آن گروه مسیحی از مباهله منصرف شدند و گفتند هر حکمی شما بدهی ما می‌پذیریم و پیامبر(ص) دستور داد مالیات بدهند.

دیرباز ادامه داد: مباهله برای این نبود که حضرت عیسی(ع) پیامبر الهی نیست بلکه حضرت عیسی(ع)  پیامبر خدا  بود و هست ولی آن گروه مسیحی حضرت عیسی را از بنده خدا و پیامبر خدا بالابرده بودند و می‌گفتند حضرت عیسی پسر خداست، رسول خدا فرمودند که حضرت عیسی پسر خدا نیست و پدر نداشته است.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: آن‌ها گفتند که هرکسی پدر نداشته باشد پدرش خدا می‌شود و آیه آمد که مَثل عیسی نزد خداوند همچون حضرت آدم است و حضرت آدم هم پدر نداشته است و آن‌ها به این نتیجه رسیدند که پاسخی ندارند.

وی گفت: پیامبر(ص) با منطق و استدلال با این افراد مواجه شد، دین اسلام دین منطق، آزادگی و استدلال است و دینی نیست که در ابتدای کار با شمشیر بخواهد مطلبی را برساند، هنگامی‌که آن گروه مسیحی پیامبر(ص) را حَکم قراردادند رسول خدا فرمودند حالا که حاضر به مباهله نیستید مالیات دهید و هنگامی‌که قصد نماز داشتندعده ای از یاران رسول خدا فرمودند که اینجا مسجد ما است و پیامبر(ص) فرمودند بگذارید عبادت خود را انجام دهند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه 61 سوره آل‌عمران بیان کرد: خداوند جایگاه رفیعی را برای اهل‌بیت(ع) در نظر می‌گیرد و هنگامی‌که می‌گوید اَنفُسنا و اَنفُسکم یعنی امیرالمؤمنین(ع) نفس رسول خدا است و غیر از مقام نبوتی که پیامبر(ص) دارد خداوند متعال امام علی(ع) را نفس و جان رسول خدا معرفی می‌کند، هنگامی‌که نِسائنا گفته می‌شود مصداق صدیقه طاهره(س) است و هنگامی‌که اَبنائنا گفته می‌شود مصداقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است و خاندان پیامبر(ص) جزیی از حقانیت اسلام هستند.

دیرباز تصریح کرد: مباهله نسبت به هر حق و هر باطلی قابل‌اجرا است و در روزگار ما اگر حق مسلمی باشد و یک باطل مسلم و اگر مباهله کنند قطعاً آن‌طرفی که باطل است مورد لعن و عذاب الهی واقع می‌شود.

رئیس دانشگاه قم خاطرنشان کرد: این فضیلت را به امیرالمؤمنین(ع) و اولاد و اصحابش و رسول خدا تبریک می‌گوییم، ما مسلمانان باید افتخار کنیم که چهارده معصومی داریم که سبب افتخار برای تاریخ بشریت و خلقت و آفرینش هستند و باید از این الگوها درس گرفته و سبک زندگی‌مان در مسیر رسول خدا و امیرالمؤمنین(ع) و اولاد آن‌ها باشد.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcbwwb9.rhbw9piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما