يکشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۰۲
کد مطلب : 36382
منبع : شبستان
سرپرست سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم عنوان کرد

گسترش موضوع محله محوری با محوریت مساجد

قم نيوز : قم نگار: سرپرست سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم گفت: در موضوع محله محوری نگاه سازمان جدی است و محوریت هم مساجد فعال محله های شهر قم قرار داده ایم.
گسترش موضوع محله محوری با محوریت مساجد
به گزارش قم نگار، یکی از مجموعه های جدید شهرداری قم سازمان فرهنگی هنری ورزشی است که در راستای گسترش برنامه های فرهنگی و هنری در سطح شهر اقدام می کند.

به منظور بررسی عملکرد این سازمان با سید رسول موسوی نژادیان سرپرست سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم به گفتگو نشستیم که در ادامه می خواهیم.

*ضمن تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار داده اید لطفا در خصوص فعالیت های این سازمان توضیحاتی را بفرمایید.

این سازمان یک سازمان نوپا و تقریبا جزو آخرین سازمان هایی است که در شهرداری قم شکل گرفته و از طرفی با شکل گیری این سازمان معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری قم از چارت سازمانی حذف شده و عمده فعالیت های فرهنگی هنری اجتماعی، ورزشی گردشگری و مذهبی شهرداری بر عهده این سازمان گذاشته شده است. طی یک سال گذشته که سازمان با تغییر و تحولات متعددی چه از لحاظ نیروی انسانی و فضاهای فیزیکی که مستقر بوده داشته و دیگر مسائل، باعث شده برخی از برنامه هایی که سازمان باید انجام می داده با مشکل مواجه شده اما این مشکلات نتوانسته حرکت های رو به رشد سازمان را متوقف کند.

آنچه که ضرورت داشت یک برنامه ریزی مناسب به منظور اصلاح ساختار نیروی انسانی و اصلاح ساختار سازمانی و جهت گیری سازمان به سمت برنامه محوری بود که با همکاری همکاران در این سازمان طی ماه های گذشته اقدامات خوبی صورت گرفت و فعالیت های گسترده ای در حوزه زیرساخت و اجرای برامه های مختلف فرهنگی و اجتماعی انجام شد.

*چه برنامه هایی طی ۹ ماهه امسال انجام داده اید؟

از ابتدای سال ما برنامه استقبال از نوروز را داشتیم که این برنامه با کمک بخش های مختلف شهرداری از جمله سازمان فضای سبز، روابط عمومی و... در روز اول نوروز اجرا شد که بسیار تاثیرگذار بود و با اهدای بسته های فرهنگی و شاخه های گل به مسافرانی که وارد شهر قم می شدند از مهمانان استقبال شد.

بحث برگزاری نمایشگاه های فرهنگی در بوستان ها را داشتیم که در شش بوستان نمایشگاه برگزار کردیم و خدمات مختلف فرهنگی هنری مذهبی ورزشی و تفریحی را در طول ایام تعطیلات نوروز برای همشهریان در شهر قم و سایر هموطنان فراهم کردیم.

موضوع برگزاری تور رایگان قم گردی از دیگر مسائل بود که با استقبال خوبی انجام شد و برای حوزه گردشگری دائمی در شهر قم برنامه ریزی خواهیم داشت.

با توجه به اینکه جهت گیری سازمان به این سو بود که از مناسب محوری به برنامه های مانگارتر ورود کنیم، برخی از برنامه هایی که ضرورت داشت شهراری به آنها ورود داشته باشد را رصد کرده تا هم تاثیراجتماعی را شاهد باشیم و هم بخشی از نیازهای سازمان و سایر مراکز را تامین کنیم.

موضوع برگزاری جشنواره های فرهنگی هنری و همایش های مهمی که می تواند تاثیر در شهر داشته باشد از این اقدامات بود که از جمله آنها می توان به جشنواره ملی نمادهای رضوی اشاره کرد که یکی از مهمترین دستاوردها تولید آثار قرآن و عترت، ایثار و شهادت و... با محوریت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(ع) بود و دیگر مسائل اشاره کرد.

همچنین برنامه هایی که در ماه رمضان در قالب نمایشگاه های مختلف و همچنین اجرای برنامه تاثیرگذار نورباران با مشارکت صدا و سیمای مرکز قم بود که به مدت ۱۱ شب در مقابل شهرداری برگزار شد که استقبال خوبی را شاهد بودیم که در نشاط اجتماعی تاثیر داشت و این برنامه در ایام غدیر و جشن های ازدواج جمعی و... تکرار شد.

در قالب این برنامه ها ما برنامه های ترویج فرهنگ شهروندی را در دستور کار قرار دادیم و هر شب برنامه های مختلف فرهنگی را که در کنار آن آموزش مسائل شهروندی را در مراکز مختلف شهر اجرا کردیم.

*یکی از کارهای شما در اربعین امسال و در مسیر پیاده روی زائران از نجف به کربلا بود در آن خصوص هم توضیحاتی بفرمایید.

بله، یکی از مهمترین برنامه هایی که امسال تدارک دیدم اجرای پایلوت طرح نظافت مسیر نجف به کربلا بود که محدوده یکصد عمود این مسیر را انتخاب کردیم و با اعزام ۱۲۰ نفر از دانشجویان تحصیل کرده در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری با نگاه فرهنگ سازی و اجرای برنامه اجتماعی ورود کردیم.

با نگاهی که از زائران داشتیم نشان داد که برنامه ریزی خوبی صورت گرفته و با همکاری که با سازمان های فرهنگی هنری کلانشهر ها صورت گرفت امیدواریم که بتوانیم کل مسیر نجف به کربلا را طی سال های آینده تحت پوشش قرار دهیم.

از جمله اقداماتی که صورت گرفت برگزاری همایش های مختلف خانوادگی و اجرای جشن های متوع بود که هم در مناسبت های نیمه شعیان و عید غدیر و ایام ماه رمضان و.... ما ورود کردیم و توانستیم اقشار مختلف مردم را درگیر کنیم.

از سیاست های عمده سازمان مشارکت با دستگاه های مختلف فرهنگی هنری اجتماعی و ورزشی استان بوده که در حوزه مسائل اجتماعی به ویژه پشگیری، ارتباط تنگاتنگی با بهزیستی، شورای مبارزه با مواد مخدر استان، دادگستری، نیروی انتظامی ..... داشته ایم و این ارتباط ها رو به گسترش است که به ویژه در حوزه زیرساخت ها می توان به این موضوع اشاره کرد.

از فعالیت های دیگر مشارکت با دستگاه های فرهنگی در اجرای همایش ها و تولید محصولات فرهنگی و توزیع آنها بوده که انجام و و از مسائل دیگر جشنواره ها بود که امسال جشنواره قرآن و عترت را با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان داشتیم که با کیفیت بالا و استقبال مردم مواجه شدیم.

همچنین جشنواره نماز و نیایش به روایت دوربین نیز بود که محوریت موضوعات شهروندی جشنواره را برگزار کردیم.

*آیا حمایتی از مجموعه های فرهنگی از جمله کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز داشته اید؟

از جمله دیگر رویکردهای ما حمایت از مراکز مختلف فرهنگی بوده است که از جمله آنها می توان به پایگاه های بسیج کانون های فرهنگی هنری مساجد، و موسسات مختلفی که در این حوزه فعالیت می کنند اشاره کرد.

اجرای برنامه های مختلف در ایام حج، میلاد پیامبر(ص) که در نگارخانه اشراق برگزار شد، مشارکت در جشنواره حبل الله که با حضور گرافیست های سراسر کشور برگزار شد و همچنین برپایی کارگاه با مشارکت برخی از دستگاه های فرهنگی با موضوع شهید نمر و ابراز انزجار از آل سعود در نگارخانه اشراق نیز از دیگر مسائل در این خصوص است.

در موضوع محله محوری نگاه سازمان جدی است و محوریت هم مساجد فعال محله های شهر قم قرار داده ایم. امسال در بودجه سال ۹۵ پیش بینی این موضوع را کرده ایم تا بتوانیم ۵۰ مسجد در حوزه فرهنگی و ۳۰ مسجد در حوزه ورزشی را حمایت کنیم و دستور االعمل هم در این راستا تنظیم می کنیم و بتوانیم بخش عمده نیازهای شهر را در قالب مساجدی که محورهای اصلی محلات قم هستند ارائه دهیم و به جای اینکه سرمایه گذاری در ساخت فرهنگسراها ببریم، از ظرفیت مساجد استفاده کینم.

*چه برنامه هایی در ایام دهه فجر دارید؟

مهمترین اقدامی که در دستور کار داشته با توجه به محدودیت های زیرساختی که داریم از جمله سه سالن ورزشی که از سوله های بحران استان بود استفاده و تجهیز شدند و به بهره برداری آزمایشی رسید که در دهه فجر افتتاح خواهند شد. از دیگر اقدامات ما بازسازی کامل باشگاه ایثار بود که در اختیار علاقه مندان قرار گرفته و مورد استفاده خواهد گرفت.

از دیگر اقدامات ما در دهه فجر برگزاری جشنواره های فرهنگی و ورزشی بوده و جشنواره دوچرخه سواری در ایام الله دهه فجر را نیز برگزار خواهیم کرد.

پنج زمین چمن به سازمان تحویل داده شد و سه زمین هم خودمان داریم که مجموعا هشت زمین را در اختیار شهروندان قرار خواهیم داد.

این زمین های چمن در بوستان های علوی، هاشمی، امام علی(ع) و در مناطق شش و سه واقع شده که در ایام الله دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید.

یکی از اقدامات ما در ایام دهه فجر افتتاح فرهنگسرای تخصصی خانواده است که تجهیز شده و برنامه ریزی های لازم نیز صورت گرفته که افتتاح خواهیم کرد. بیش از ۵۰ عنوان خدمات آموزشی، اجتماعی، فرهنگی و... در این فرهنگسرای تخصصی به شهروندان ارائه خواهد شد.

از دیگر اقدامات ما در ایام الله دهه فجر افتتاح سه سرای محله در مناطق دو و شش شهرداری است که در قالب خانه های دانش از اعتبارت سفر مقام معظم رهبری ساخته و تجهیز که در دهه فجر افتتاح می شوند.

تاکنون چهار مرکز خدماتی اجماعی افتتاح شده که با همکاری بهزیستی بوده و سه مرکز هم تا پایان سال افتتاح می شود که در حال آماده سازی است که بتوانیم در مجموع هفت مرکز را در مناطق مختلف شهر قم و ویژه مناطق کمتر برخوردار افتتاح کنیم.

در حوزه فعالیت های هنری هم اقداماتی انجام شده و اولین نگارخانه شهرداری قم به عنوان نگارخانه شهر آماده شده که در دهه فجر در مجموعه شهدای آذر افتتاح می شود. استقرار انجمن خوشنویسان قم که از معتبرترین انجمن های خوشنویسی کشور است در مجموعه شهدای آذر در ایام دهه فجر در دستور کار است تا بتوانیم از آنها در گسترش مسائل شهروندی استفاده کنیم.

همچنین نخستین خانه نجوم قرآن قم که توسط سازمان تدارک دیده شده در دهه فجر در مجموعه بوستان آذر افتتاح می شود.
در راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز تولید کارهای نمایشگاهی در هشت منطقه شهری خواهیم داشت و علاوه بر آن کارهای نمایشگاهی در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز برگزار می شود.

در این ایام همچنین همایشی با عنوان انقلاب اسلامی برگزار می شود که در مجموعه سالن های همایش شهرداری قم خواهد بود.

*چه اقداماتی در راستای کارهای صنایع دستی و صنایع دستی استان انجام داده اید؟

از دیگر مسائل توجه به موضوع صنایع دستی شهر بوده که دو مجموعه پاساژ بوعلی سینا در محدوده بازار سنتی قم و پاساژ سعدی در خیابان شهید دل آذر را مجهز کرده تا بتوانیم با استفاده از واحدهای آن هنرمدان را جمع آوری کرده تا به صورت زنده و یک کار نمایشگاهی دائمی در این مراکز اقدام به معرفی صنایع دستی قم نمایند.

همچنین تور قم گردی را نیز در دستور کار داریم که با مشارکت سازمان میراث فرهنگی استان در این زمینه تلاش خواهیم داشت.

انتهای پیام/137
https://qomnews.ir/vdcb5fbf.rhb0wpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما